Sport / Rukomet

GOSTOVANJE KOD LIDERA LIGAŠKE LJESTVICE

Rukometaši Osijeka protiv Metkovića uz izravan prijenos na HRS kanalu

Rukometaši Osijeka protiv Metkovića uz izravan prijenos na HRS kanalu
RK Osijek

Rukometaši Osijeka gostuju kod lidera na ljestvici, ali osokoljeni pobjedom u prošlom kolu žele ostaviti što bolji dojam

Ohrabreni slavljem nad Rudarom, rukometaši Osijeka idu u goste vodećoj momčadi Lige za ostanak. U sklopu 3. kola u subotu će od 19 sati igrati protiv RK Metković-Mehanika.

Jedna pobjeda i jedan poraz, to je omjer s kojim su oba sastava otvorila Ligu za ostanak. Dok su Osječani u prvom kolu izgubili u Varaždinu, a onda na domaćem parketu svladali Rudar, Metkovci su ovu polusezonu otvorili pobjedom, pa u drugom kolu upisali poraz. Prvo su na krilima sjajnog Antonija Cvitanovića preokrenuli rezultat i svladali KTC, a onda su sljedeći vikend ostali bez bodova u Trogiru. Izabranici Marija Bjeliša sigurno će se u subotu htjeti vratiti na pobjednički kolosijek, ali i obraniti svoju gradsku dvoranu. Naime, na domaćem parketu ne znaju za poraz još od 5. studenog kada je uspješniji bio Nexe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Idemo u Metković kod jednog europskog i hrvatskog giganta te nekadašnjeg osvajača EHF Kupa. Na kojim su sada granama, to ćemo vidjeti. Svakako, nama je ovo jedan veliki izazov i dat ćemo sve od sebe – to je sve što možemo obećati, kao što dečki obećavaju svakim treningom. Pokušavamo, radimo, treniramo, borimo se i tako ćemo nastaviti do kraja sezone", kazao je Osijekov trener Damir Eklić.

Pred Eklićevom je ekipom težak zadatak, posebno kada se uzme u obzir da šef stručnog stožera i dalje na raspolaganju nema dvojicu standardnih prvotimaca, Kuštrima Ninaja i Frana Čurića. No, u prošloj su utakmici ostali igrači pokazali da su spremni prikriti nedostatke u rosteru. U Metković putuje 15 igrača, a ostaje za vidjeti kako će Osijekov strateg složiti svoj sastav i hoće li kao takvi uspjeti parirati vodećoj momčadi Lige za ostanak.

"Znamo kakav je Metković, igraju čvrstu obranu i brzu tranziciju. Iako im je otišlo par igrača od prošle polusezone, ne smijemo se opustiti. Očekujemo tešku utakmicu i teško gostovanje. Treniramo cijeli tjedan, vjerujem da smo se dobro pripremili i nadam se da ćemo se u Osijek vratiti s dva boda", zaključio je Martin Lukac, pivot Osijeka.

Prijenos utakmice osiguran je na službenom Youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza. 


Izdvojeno

Reci što misliš!