Sport / Rukomet

stari znanci

U petom kolu rukometaši Osijeka gostuju kod Moslavine

U petom kolu rukometaši Osijeka gostuju kod Moslavine
SMART agencija

„Jedini način na koji ih možemo iznenaditi i uzeti im bodove je da koristimo njihove greške brzim kontranapadima, da brzo vučemo, puno trčimo i ne uđemo u njihov ritam. Ja mislim da se bodovi mogu vratiti u Osijek i da ispravimo sve što smo do sada zakazali“, najavljuje Karlo Vašarević

Izabranici Damira Eklića privode kraju svoje pripreme za novo kolo i novog protivnika koje ono donosi. U sklopu petog kola Paket24 Premijer lige-Lige B, rukometaši Osijeka putuju u Kutinu gdje će snage odmjeriti s tamošnjom Moslavinom. Utakmica je na rasporedu u subotu u 18 sati.

Momčadi Moslavine i Osijeka stari su znanci. Još prije dvije godine redovito su nam pružali zanimljive oglede u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, na ljetnim pripremama su u međusobnim dvobojima isprobavali vlastite taktike, a sada je na redu i službeni premijerligaški susret. Obje momčadi u ovu utakmicu ulaze sa željom za dva boda. Ipak, treba naglasiti koliko su zahtjevna gostovanja u hrvatskom prvenstvu i koliko ekipi Hrvoja Cikoje znači prednost domaćeg terena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prethodno odigrana četiri kola, rukometaši Moslavine imaju dva boda. Zanimljivo, te bodove osvojili su pred brojnom publikom upravo u jedinoj domaćoj utakmici koju su do sada odigrali. Sigurno će i u subotu u SC Kutina imati dodatnu podršku i motivaciju s tribina, a u tom smjeru razmišlja i Osijekov trener Damir Eklić:

"Novo gostovanje donosi nam ekipu Moslavine, stabilnog prvoligaša, ali mislim da smo al pari. Oni će se sigurno željeti prikazati najbolje ispred svojih navijača. Što se tiče njihove momčadi, imaju par odličnih igrača, a tu prvenstveno mislim na Vozaba. Mi ćemo ih probati zaustaviti, probat ćemo igrati našu igru, dizati se i pomaknuti od prošle utakmice koju smo nažalost odigrali malo lošije. Novi je tjedan, ovo je sport, a naše su mogućnosti ponovno se boriti od prve do zadnje minute. U slučaju da dopustimo njima njihovu igru, jako ćemo teško ostvariti neki pozitivan rezultat. No, mi smo pozitivni, želimo se nadmetati i kao takvi idemo u Kutinu", najavljuje naš prvi trener.

Kadar Damira Eklića također ima dva osvojena boda, no dosta zahtjevan raspored je iza njih. Gostovanje u Sesvetama, Poreč na Zrinjevcu... Ipak, Osječani su već jednom uspjeli uzeti bodove s gostovanja, one koje mnogi ističu kao „zlata vrijedne“. Isto će pokušati ovu subotu, a borbu nam najavljuje i Karlo Vašarević:

"Moslavina je jedna jako iskusna momčad. Očekuje nas tvrda domaćinska ekipa koja ima jaku obranu, ne trče puno, a bodrit će ih puna dvorana. Jedini način na koji ih možemo iznenaditi i uzeti im bodove je da koristimo njihove greške brzim kontranapadima, da brzo vučemo, puno trčimo i ne uđemo u njihov ritam. Ja mislim da se bodovi mogu vratiti u Osijek i da ispravimo sve što smo do sada zakazali", iskreno će naše lijevo krilo.

Prilika za novo dokazivanje i pokušaj osvajanja bodova na gostujućem parketu stiže ovu subotu. Neugodan protivnik, ali Osječani su u Bjelovaru pokazali da se s takvima mogu nositi. U želji da se i s ovog gostovanja vrate s bodovima – svi za Osijek!


Izdvojeno

Reci što misliš!