Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Taekwondo klub Osijek nastupio na 18. Memorijalnom turniru ''Bljesak''

Taekwondo klub Osijek nastupio na 18. Memorijalnom turniru ''Bljesak''
PR

Treba napomenuti da su ovi dobri rezultati juniorki donijeli prvo mjesto Taekwondo klubu ''Osijek'' u ukupnom plasmanu u kategoriji juniora i juniorki

Proteklog vikenda, odnosno u subotu, 27. travnja održan je 18. Memorijalni turnir Bljesak 1995. u organizaciji Taekwondo kluba ''Ogrc Novska''. Na turniru je nastupilo 225 natjecatelja iz 24 kluba. Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama i kicku (udaranje u vreću s elektronskim oklopom, što više udaraca u zadanom vremenu od 20 sekundi). Na natjecanju je bio i Taekwondo klub ''Osijek'' sa svojim natjecateljima.

Natjecatelji u kicku (kategorija M1 (2015. - 2016. g.)) bili su Luka PintarLuka Šariri i Sebastijan Skočibušić, potom u kategoriji M2 (2017. - 2019. g.) Bruno Šariri i kategoriji Ž2 (2017. - 2019. g.) Lara Mioč.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecatelji u borbama u kategoriji mlađih kadetkinja bili su Lorena Mioč (-33 kg), Uma Vignjević (-36 kg), Nives Horvat (-40 kg) i mlađi kadet Domagoj Ljevar (-48 kg) te kadeti Fran Đurkas (-33 kg) i Leon Jošić (-49 kg).

U kategoriji juniorki nastupili su Dora Dragovan (-52 kg), Dea Marković (-55 kg), Nina Vicković (-63 kg) i Paola Kovač (-68 kg).

Na natjecanju u kicku zlatnu medalju osvojio je Sebastijan Skočibušić, brončanu medalju osvojio je Luka Pintar, dok se za ostatak natjecatelja u kicku organizator pobrinuo da dobiju utješne medalje.

Mlađi kadet Domagoj Ljevar osvaja brončanu medalju nakon što je u polufinalu izgubio od Erika Čavlovića iz bjelovarske ''Omege'' koji je na kraju i bio pobjednik turnira. Isti rezultat postiže i mlađa kadetkinja Nives Horvat, izgubivši u polufinalu od Adriane Marincel iz ''Otočca'' koja je na kraju bila i pobjednica turnira u toj kategoriji.

Lorena Mioč gubi u borbi za medalju od Mie Crnković (Brod) u jednoj izjednačenoj i neizvjesnoj borbi od početka do kraja s 2:1 (6:6 odluka sudaca za Lorenu; 6:8; 8:8 odluka sudaca za Miu). Uma Vignjević također gubi u borbi za medalju od Petre Tomić (Otočac) sa 2:0.

Kadeti Fran Đurkas i Leon Jošić gube u borbi za medalju.

U juniorskoj konkurenciji, juniorka Nina Vicković osvaja srebrnu medalju, izgubivši od Magdalene Krmpotić iz Brinja 2:0 u zadnjim sekundama obje runde, a isti rezultat ponavlja i juniorka Paola Kovač osvojivši srebrnu medalju. Juniorka Dora Dragovan osvaja zlatnu medalju pobjedivši u finalu predstavnicu domaćina Barbaru Rebrović 2:0 (12:6; 9:2), a juniorka Dea Marković osvaja također zlatnu medalju uvjerljivim pobjedama do finala, a u finalu pobjeđuje predstavnicu Grobnika iz Čavla Emu Štimac sa 2:1 (4:0; 4:8; 7:2) i s tim svojim zapaženim nastupom osvaja laskavu titulu najbolje juniorke turnira i kao nagradu dobiva prigodni pehar.

Treba napomenuti da su ovi dobri rezultati juniorki donijeli prvo mjesto Taekwondo klubu ''Osijek'' u ukupnom plasmanu u kategoriji juniora i juniorki.


Izdvojeno

Reci što misliš!