Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Zlato, srebro i sedmo mjesto na 44. natjecanju GRAND PRIX SLOVAKIA za Karate Akademiju Osijek

Zlato, srebro i sedmo mjesto na 44. natjecanju GRAND PRIX SLOVAKIA za Karate Akademiju Osijek
PR

Ekipu na natjecanju vodili su glavni trener kluba Goran Mesić i pomoćna trenerica Petra Vukmanić

Od 15. do 17. ožujka u Bratislavi (Slovačka) održalo se 44. po redu GRAND PRIX SLOVAKIA koji je brojio 3500 natjecatelja iz 36 država, što je ujedno i najjače natjecanje u ovom dijelu Europe. 

Članovi Karate Akademije Osijek po prvi su puta nastupili na tako brojnom i velikom natjecanju te ostvarili zapažene rezultate.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Put Bratislave krenulo je osmero natjecatelja koji su predstavaljali Karate Akademiju Osijek na navedenom natjecanju, a to su Ćuk Josipa (borbe U12 -35 kg), Černohorski Brigitte (borbe U10 -27 kg), Čupić Sara (borbe U8 +28 kg), Mesić Lana (borbe U10 -27 kg), Mesić Luka (borbe U12 +40 kg), Ogrebić Ante (borbe U12 -35 kg), Ogrebić Tena (borbe U8 -24 kg) i Vukmanić Fran (borbe U14 -40 kg).

Ogrebić Tena osvojila je zlatnu medalju, pobjedivši predstavnice Slovačke, Poljske, Ukrajine i u finalu Poljske.

Srebrna je medalja pripala Čupić Sari koja je pobijedila predstavnicu Poljske, no izgubila u finalu od predstavnice Slovačke. 

Mesić Lana pobjeđuje predstavnice Slovačke i Latvije, no u osmini finala gubi od predstavnice Češke, a kroz repasaž i borbu za treće mjesto od predstavnice Ukrajine. Ipak, napominju kako su sve protivnice bile starije i iskusnije od nje.

Ćuk Josipa u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Slovačke (4.2), a u drugom kolu gubi borbu od predstavnice Njemačke rezultatom 3:2. Černohorski pak bilježi poraz u prvom kolu od predstavnice Ukrajine, i to čudnim odlukama sudačkog zbora gdje Brigitti nisu dosuđena dva čista udarca rukom. 

Mesić Luka također bilježi poraz u prvom kolu od predstavnika Ukrajine. Luka nije ušao u borbu kako treba te je protivniku dao prostora za bodove. Porazi i pobjede su sastavni dio sporta.

Ogrebić Ante pobjeđuje u prvom kolu predstavnika Slovačke, u drugom Ukrajine, a u trećem gubi borbu od predstavnika Ukrajine te ne dolazi u šansu za repasažne borbe. 

Vukmanić Fran ostvaruje fantastičnu pobjedu u prvom kolu predstavnika Slovačke preokretom rezultata u svoju korist pri vodstvu protivnika. Fantastičnim nožnim udarcem dobiva tri bodova i pobjeđuje. U drugom kolu, nažalost, bilježi poraz od predstavnika Ukrajine.

''Moramo spomenuti da su svi naši natjecatelji ulazna godišta i da su protivnici bili i stariji po godinu dana, što donosi i veće iskustvo protivnika. Ekipa Akademije odradila je odlične borbe i prikazala odličan pristup i na velikim natjecanjima. Do godine ćemo biti još spremniji i iskusniji te pokazati odlične borbe'', ističu iz Akademije.

Ekipu na natjecanju vodili su glavni trener kluba Goran Mesić i pomoćna trenerica Petra Vukmanić.

Čestitke svima na trudu radu i zalaganju te roditeljima koji su neizbježna podrška svojoj djeci.


Izdvojeno

Reci što misliš!