Sport / Ostalo

20. veljače

Spektakularni svjetski kup u atletici "World Athletics Indoor Tour Bronze Memorijal Josip Gašparac" ponovno u Osijeku

Spektakularni svjetski kup u atletici
PR

Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre te svjetska i europska atletska prvenstva

Osijek će ove veljače postati epicentar atletike, okupljajući najbolje svjetske skakače s motkom na World Athletics Indoor Tour Bronze "Memorijal Josip Gašparac" - svjetskom kupu u atletici.

Organiziran od strane Atletskog kluba "Slavonija-Žito" Osijek već sedmu godinu zaredom, ovogodišnje natjecanje ima poseban značaj zbog prestižne titule dodijeljene od strane Svjetske atletske federacije (World Athletics).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Miting, koji je tradicionalno bio poznat po natjecanju u skoku s motkom, već drugu godinu zaredom dobio je epitet svjetskog kupa, odnosno World Athletics Indoor Tour Bronze, postavljajući se tako među najprestižnije svjetske i europske atletske događaje. Ova titula donosi veliki značaj ne samo natjecateljima, već i samom gradu Osijeku koji će ugostiti 40-ak najboljih svjetskih motkaša i motkašica.

Među najavljenim sudionicima zaista su velika i jaka imena koja otkrivamo uskoro.

Natjecanje će se odvijati u atletskom tunelu NŠD Gradski vrt u Osijeku, a grad će postati središte svjetske i europske atletike u utorak, 20. veljače. Žene će skakati s motkom u 14,30, a muškarci u 18,30 sati.

Drugoga dana natjecat će se B skupine skoka s motkom u muškoj i ženskoj konkurenciji (srijeda, 21. veljače).

Osim sportskog užitka, ovogodišnje natjecanje ima i veliki utjecaj na svjetsku atletiku. Postignuti rezultati u Osijeku bodovat će se za ostvarivanje normi za Olimpijske igre te svjetska i europska atletska prvenstva.

Jedna je od važnijih novosti ove godine i uživo prijenos na Sportskoj televiziji, dok je "Live streaming" natjecanja potvrđen od strane Europske atletske federacije s engleskim komentatorom koji će omogućiti članicama Svjetske i Europske atletske federacije praćenje događaja u stvarnom vremenu.

Ulaz je na ovaj sportski spektakl besplatan, što dodatno potiče ljubitelje atletike na to da podrže vrhunske sportaše u Osijeku.

Više informacija možete saznati na službenim web stranicama i društvenim mrežama natjecanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!