Sport / Ostalo

Danas

Osječko-baranjskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programom započele Plazma Sportskih igara mladih

Osječko-baranjskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programom započele Plazma Sportskih igara mladih
Karlo Šutalo

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe te ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom

Plazma Sportske igre mladih 28. sezonu započele su sportsko-edukativnim programom ''Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet'' u sklopu kampanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju u Podgoraču i Osijeku.

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promicanje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost da kroz svoju platformu doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama diljem Hrvatske promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Zero Waste kampanjom započeli smo novu sezonu Igara, a kako uz promociju sporta i sportskog načina života među našim sudionicima implementiramo i pozitivan utjecaj na nove životne navike, edukaciju ćemo provoditi tijekom cijele sezone na svim našim natjecanjima na kojima će ove godine sudjelovati više od 110.000 djece i mladih'', istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Zero Waste jedinstven je projekt koji mlade na kreativan način educira kroz igru i sport, a radnje koje su kroz to provedene djeca lakše i prirodnije usvajaju i prakticiraju u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu mlade se potiče da sami, logičkim zaključcima, nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je drugi dio – sportski, posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu.

Podgorač kao izvrstan domaćin, doćekao je Zero Waste s najveselijom navijačkom atmosferom u Osnovnoj školi Hinka Juhna, a mlade su igrače podržali načelnik općine Goran Đanić i ravnateljica škole Zdenka Vukomanović.

FOTO: Karlo Šutalo

Djecu je najviše razveselio zeleni SIM poligon, a ekipe Hinkovci u sastavu Petar Herceg, Andreas Ivančić, Tihana Pelin i Lara Retić te Tigrovi u sastavu Ema Tavić, Tena Majačić, Adriano Orban i Leo Kezerle najspretnije su bile u razvrstavanju otpada.

U Osijeku u OŠ Antuna Mihanovića djecu su podržali Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta Danijel Slobođanac te zamjenik pročelnika Upravnog odjela za društvene znanosti grada Osijeka i ravnatelj škole Josip Mandurić.

''Drago mi je da su Plazma Sportske igre mladih u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića s obzirom na to da se ovaj program o očuvanju okoliša uklapa u dio projekta koji mi provodimo u okviru projekta eko škole. Naša je škola međunarodna eko škola prve generacije od 2001. godine i u tom programu redovito brinemo o okolišu i educiramo djecu o tome o tome da svi trebamo brinuti o zajednici u kojoj živimo i doprinositi da nam sve što radimo bude kvalitetnije i bolje'', rekao je ravnatelj škole Josip Mandurić.

Djeca u OŠ Antuna Mihanovića – međunarodnoj eko školi, pokazala su izvrsno znanje o održivom razvoju, a na poligonu najspretniji su bili Iva Kovačević, Borna Siber, Šimun Misir i Ruža Kiš.

Kreativnost i inovativnost kampanje Plazma Sportskih igara mladih prepoznala je i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te ju je nagradila srebrnim Grand Prixom u kategoriji Ustanove, udruge i organizacije, što je ujedno bila i najviša dodijeljena nagrada u toj kategoriji.

Tijekom siječnja Igre će posjetiti sve županije u Hrvatskoj, a održat će se ukupno 30 ''Zero Waste'' evenata. Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s višegodišnjim projektom ''Svijet bez otpada''.

FOTO: Karlo Šutalo

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe te ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na poveznici.


Izdvojeno

Reci što misliš!