Sport / Ostalo

Proteklog vikenda

Ukupno osam medalja za Crveno-plave na PH za mlađe seniorke i seniore u Zagrebu

Ukupno osam medalja za Crveno-plave na PH za mlađe seniorke i seniore u Zagrebu
PR

S obzirom na to da je ovo natjecanje bilo izborno za sastav reprezentacije uoči predstojećeg tromeča Hrvatska – Srbija – Slovenija u Beogradu, nastupili su i najbolji seniori, dakako, izvan konkurencije

Članovi AK Slavonija-Žito osvojili su osam medalja na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniorke i seniore, održanom u Zagrebu, od kojih su četiri bile najsjajnije.

Zlato su izborili David Kurtek u skoku u vis s rezultatom 1,92 metra, motkaš Karlo Salaj s preskočenih 4,40, dok je najistaknutija ponovno bila Mia Wild i pobjedom na 60 metara izjednačila državni rekord koji iznosi 7,45 sekundi. Slavila je i Lorena Faktor na 60 prepone u vremenu 8,64, a specifičnost te utrke je u činjenici da je Wild diskvalificirana zbog pogreške na samom startu, pa joj konačnih 8,25 nije moglo biti priznato. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rocco Martinović bio je drugi u skoku s motkom (4,20), a broncu je u istoj disciplini osvojio Stjepan Tarcal (4,20, uz veći broj pokušaja). Treći su još bili visaš Dominik Eleš (1,85) i Lorena Faktor na 60 metara (7,63).

Najbliže postolju, kao četvrtoplasirane, ostale su Melani Bosić također na 60 metara (7,74), Patricija Kladarić na 60 prepone (9,72) kao i štafeta 4×400 metara u kojoj su bile Faktor, Kladarić, Wild i Bosić (4:05,21).

S obzirom na to da je ovo natjecanje bilo izborno za sastav reprezentacije uoči predstojećeg tromeča Hrvatska – Srbija – Slovenija u Beogradu, nastupili su i najbolji seniori, dakako, izvan konkurencije. Ivan Horvat je ostvario najbolji rezultat u skoku s motkom, preskočivši 5,20 metara.

U sklopu Prvenstva Hrvatske održan je i kadetski miting na kojemu je klub također imali svoje predstavnike. Najbolji među njima bio je Nikola Šešum na 300 metara, zauzevši drugo mjesto s rezultatom 39,43. U istoj je utrci Gabriel Ovničević završio kao četvrti s vremenom 40,65.


Izdvojeno

Reci što misliš!