Sport / Ostalo

od 25. do 30. srpnja

Osijek domaćin IPC Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom

Osijek domaćin IPC Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom
World Shooting Para Sport/Facebook

U Osijeku će se od 25. do 30. srpnja 2019. održati IPC Svjetski kup za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom

U Osijeku će se od 25. do 30. srpnja 2019. održati IPC Svjetski kup za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo „Osijek 1784“ koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva 1985., 2009, 2013., 2019. te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom 2015. i 2017. godine.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj na streljani Pampas prisustvovali su predsjednik GSD „Osijek 1784“ Zvonimir Kovačević, direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, iz Školskog sportskog saveza OBŽ Mirna Rajle Brođanac i direktor Ureda Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek.

Sve prisutne pozdravio je Zvonimir Kovačević i naglasio važnost ovakvog događaja.

- Doprinosimo gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji da se na svjetskoj karti gradova i događaja prikažemo kao središte koje može organizirati ovako velike događaje i pokažemo prijateljstvo prema svima koji dođu ovamo i sudjeluju. – kazao je Kovačević.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Grad Osijek se u proteklim godinama pokazao uistinu kao vrhunski i natprosječan organizator velikih sportskih događaja i natjecanja. Kada kažem Grad Osijek tu prije svega mislim na doprinos, podršku, rad i zalaganje tijekom cijele godine svih naših sportskih društava, timova i kolektiva koji žive i rade u Osijeku. Tako ću i ovu priliku iskoristiti kako bi čestitala Građanskom streljačkom društvu „Osijek 1784“, gospodinu Kovačeviću i ekipi koja još jedan sportski događaj na svjetskoj razini dovodi u naš Grad.- izjavila je zamjenica Gradonačelnika i nastavila u pozitivnom smjeru.

- Drago mi je da će tih tjedan dana Osijek živjeti sport punim intenzitetom i imati priliku ugostiti 500-tinjak strijelaca. Mogu Vam samo reći hvala na svemu do sada, a Grad Osijek će ubuduće uvijek dati apsolutno svaku podršku, financijsku i u organizacijskom dijelu, kako bi se mogli hvaliti svjetskim događanjima u našem gradu kao što je i Svjetski kup u streljaštvu za osobe s invaliditetom. – zaključila je Žana Gamoš.

Na veliku turističku posjećenost Osijeka u ovoj godini osvrnuo se direktor TZ Osijek.

- Kada govorimo o sportu on je uvijek jedan značajan pokretač, generator i motiv za dolazak brojnih gostiju u naš grad. Tako i od početka godine do danas bilježimo sve veći broj dolazaka i noćenja u proteklu na novu godinu. Turistička zajednica grada Osijek pripremila je i promidžbene materijale za slijepe i slabovidne osobe, a imamo i nekoliko specijaliziranih vodiča. – poručio je Saša Uranjek.

Za kraj direktor organizacije Zoran Ćelić ,nakon zahvale Gradu i Županiji kao najvećim partnerima, iznio je zanimljivu činjenicu koja dokazuje ugled koji Osijek ima u organizaciji ovakvih natjecanja.

– Samo 2005. smo istaknuli službenu kandidaturu za natjecanje 2009., a sva ostala natjecanja smo dobili na upit bez potrebe da šaljemo službene upite. – rekao je Ćelić.

Turnir Svjetskog kupa u Osijeku bit će prvi do sada na kojem će se održavati natjecanja za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

Natjecanja se održavaju na dvije lokacije, na Streljani Pampas (MK oružje i para trap) te NSD Gradski vrt (zračno oružje). Prvi natjecateljski dan je u četvrtak, 25. srpnja, s početkom od 8.45 sati, a zatvaranje turnira na rasporedu je u utorak 30. srpnja.

Očekuje se nastup strijelaca iz oko 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da će se na njemu skupljati bodovi za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!