Sport / Nogomet

velika pobjeda

Treća gostujuća zaredom! Pao i Hajduk na Poljudu!

Treća gostujuća zaredom! Pao i Hajduk na Poljudu!
Šime Zelić/Pixsell

Osijek je stigao do nove pobjede i zadržao prednost ispred Lokomotive u borbi za Europu

Otužno je izgledao Poljud, kao u doba koronavirusa, ali je na kraju utakmice itekako divno bilo vidjeti scene slavlja igrača Osijeka nad Hajdukom.

Osijek je stigao do treće uzastopne pobjede u gostima i to je uspjeh koji su ponovili drugi put i to oba puta pod Zoranom Zekićem, a Hajduk je izgubio petu utakmicu zaredom i pokazao kako je potpuno van forme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagospodario je Osijek s dva napadača od prve minute, a ono što je mladi Anton Matković radio iskusnom Uremoviću teško je i prepričati. Dovoljno govori rečenica iznerviranog Uremovića u jednom trenutku koji je doviknuo napadaču Osijeka: "Pa koliko možeš pričati?!".

Rano je poveo Osijek i to upravo preko Matkovića. Brzu akciju odigrali su u bijelo-plavi. Pucao je Jurišić, a lopta se odbila u noge Matkoviću koji ju mirno šalje u gol.

Hajduk je izjednačio deset minuta kasnije kad je Brekalo povukao loptu uz aut (pa možda i u aut?) i ona poslužio Trajkovskog na drugoj stativi koji ju neometan šalje u gol. Ipak, do kraja poluvremena Mierez je vratio vodstvo na gostujuću stranu kad je obrana Hajduka katastrofalno reagirala, a loptu u gol pospremio kapetan Osijeka.

U drugom dijelu mogao je Osijek i do 1:3, ali je Bukvić sam pred golom Buljana za malo bio neprecizan pa je propala ogromna šansa za zaključenje susreta. Hajduk je nakon toga uveo Kalinića i Perišića i krenuo svim silama naprijed, ali lopta nije htjela u gol. Pogodio je Kalinić i vratnicu, a onda je u samoj završnici heroj ispao Kolić koji je maestralno obranio dvije "mrtve" lopte. Prvo se dobro istegnuo i obranio Pukštašu, a onda i Kaliniću s tek nekoliko metara.

Nije se proslavio ni sudac Fran Jović jer prvo nije sudio jedan indirekt kad je Brekalo vratio loptu golmanu, a onda i u nadoknadi nakon pregleda VAR snimke zaključio kako nema penala za Osijek iako je Mierez loptu uputio prema golu. Srećom po Osijek, tri boda putuju u Slavoniju, a tamo u subotu od 17 sati stiže Istra i to na rođendan Kohorte.

S novom pobjedom zadržao je Osijek prednost pred Lokomotivom u borbi za Europu, a slobodno možemo reći kako se malo tko tome nadao prije serije gostovanja koje sad treba oplemeniti i kod kuće.


Izdvojeno

Reci što misliš!