Sport / Nogomet

Niželigaški gol tjedna

Kakva golčina! Korak dva i pogodak s centra Brođanina u rašlje

Kakva golčina! Korak dva i pogodak s centra Brođanina u rašlje
Sofascore

Čestitamo svim ljubiteljima niželigaškog nogometa što su izdržali, nakon zimske stanke nastavilo se najatraktivnije amatersko nogometno natjecanje – Niželigaški gol tjedna!

I već prvi tjedan u novoj polusezoni, pogodak o kojem će se u Brodsko-posavskoj županiji (a vjerojatno i šire) još dugo pričati. Igrala se 46. minuta utakmice Mladosti iz Sibinja i Vinogorca kada je Lukas Kovačević mirno primio loptu na centru, napravio korak-dva i na iznenađenje svih - zapucao i fantastično pogodio u same rašlje za najljepši pogodak tjedna. Bio je to drugi pogodak njegove momčadi u visokoj 5:1 gostujućoj pobjedi Vinogorca, kluba koji se natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, trenutačno petog ranga domaćeg nogometa.

23-godišnjem Lukasu je njegov dalekometni pogodak najljepši u karijeri: ''I danas, s odmakom od nekoliko dana, još uvijek se nasmijem kako se sve dobro posložilo. Odmah sam bio siguran da lopta ulazi u mrežu jer mi je baš ''sjela''. Trenutak koji ću dugo pamtiti'', rekao nam je Kovačević koji je, iako stoper, na vrhu ljestvice najboljih strijelaca svog kluba. Ovo mu je bio peti pogodak sezone.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kovačević je prije dvije godine sudjelovao u reality showu ''Utakmica života'' u kojem se 30 amaterskih nogometaša borilo za profesionalni ugovor s NK Istrom 1961. Iako do Istre na kraju nije stigao, Lukas se probio sve do finalne utakmice protiv U-20 hrvatske nogometne reprezentacije, te iz cijelog projekta, nakon svega naučenog od trenera Roberta Jarnija, izašao kao kvalitetniji nogometaš. I sada sve to pokazuje u Vinogorcu iz Brodskog Vinogorja, nadomak Slavonskog Broda, s kojim lovi svoj san – ulazak u 3. Nogometnu ligu Istok. Trenutačno na vrhu ljestvice dijele prvo mjesto s Hajdukom iz Pakraca i Slavoncem iz Nove Kapele. ''To bi bila kruna naše momčadi, navijača, Uprave i mene kao kapetana. Nismo izgubili 31 kolo zaredom, to je klub lijepe i uspješne povijesti i trenutačno proživljavamo renesansu. Nadam se da ćemo uspjeti izboriti ulazak u viši rang'', kaže Kovačević koji je s ovim pogotkom, osim što je osvojio tjednu nagradu, ušao i u finalno natjecanje u kojem svojem klubu može donijeti 2.000 € vrijedno sponzorstvo Sofascorea.

Sofascore je hrvatska aplikacija za praćenje sportskih rezultata i statistika koju koristi 25 milijuna korisnika diljem svijeta, a kroz Sofascore Editor omogućuje članovima liga i fanovima unošenje rezultata svih niželigaških i amaterskih liga u svoj globalan proizvod.

U natjecanju za najbolji niželigaški gol tjedna mogu sudjelovati svi, na način da pošalju snimku atraktivnog pogotka s niželigaških travnjaka, ime i prezime strijelca, datum utakmice i nazive klubova na Sofascore Hrvatska instagram profil. Pratitelji će glasati, a pogodak koji prikupi najviše glasova osvaja tjednu nagradu i ulazak u finalno glasanje za najbolji niželigaški gol sezone i nagradno sponzorstvo Sofascorea u iznosu od 2.000 €. 

Gol pogledajte OVDJE.

Podržite i vi svoj klub i prijavite ih na Sofascore natjecanje za najbolji niželigaški gol tjedna!


Izdvojeno

Reci što misliš!