Sport / Nogomet

Nema mjesta za brigu

Pitali smo stručnjake i nadzor što se događa s novim osječkim stadionom

Pitali smo stručnjake i nadzor što se događa s novim osječkim stadionom
Davor Javorović/PIXSELL

O uzrocima događaja još uvijek ne mogu govoriti, već im je prvi korak utvrđivanje sigurnosti svih ostalih tribina, pa će tek onda razmišljati o tome zašto je do njega došlo

Na osječkoj Opus Areni jučer je obavljen izvanredni pregled kako bi se utvrdilo trenutno stanje stadiona. Jasno je vidljivo mjesto odvajanja zaštitnog sloja betona i njegova urušavanja ispod istočne tribine kod ulaza u toalete, koje se dogodilo pred kraj utakmice između Osijeka i Dinama u nedjelju.

Pitali smo, stoga, stručnjake i nadzor što se trenutno poduzima po pitanju sanacije i ima li razloga za zabrinutost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Utvrđeno je odvajanje zaštitnog sloja betona, no ne postoji konstruktivno oštećenje tribine ni u najmanjoj mjeri. U sljedećim danima, kao dodatna mjera osiguranja, bit će provedeni izvanredni pregledi građevine kako se ovakve situacije ne bi ponavljale. Srećom, ova situacija nije završila ozljedom nekoga od posjetitelja ili zaposlenika kluba'', rekao nam je Hrvoje Sučić, jedan od nadzornih inženjera na gradilištu stadiona.

Stadion Pampas
nadmudrivanje Eurokamen oštro o padanju betona: Te radove nismo izvodili mi, a na sve smo upozorili i investitora

S njime se složio i Damir Varevac s Građevinskog fakulteta koji je radio probno opterećenje stadiona, izjavivši također kako nema mjesta brizi te kako će, radi dodatne sigurnosti, danas i sutra još jedanput pregledati cijeli stadion i sve tribine.

''Vlasnik je odmah bio poduzeo sve zakonom predviđene korake, istu smo se večer bili odazvali i trudit ćemo se što prije ovo sve završiti kako bi Osječani i šira okolica nastavili nesmetano uživati u nogometnim utakmicama'', naveo je Varevac.

Stadion Pampas
oglasio se klub NK Osijek o betonu: Došlo je do odvajanja zaštitnog sloja, utvrđuje se čija je odgovornost

O uzrocima događaja još uvijek ne mogu govoriti, već im je prvi korak utvrđivanje sigurnosti svih ostalih tribina, pa će tek onda razmišljati o tome zašto je do njega došlo.

''Svakako nije uobičajeno da se dogodilo to što se dogodilo, ali zasad, prema ovome što smo vidjeli, nema mjesta građanima za zabrinutost'', zaključio je.

otpada beton Na Pampasu obavljen izvanredni pregled, čekaju se rezultati analize

Podsjetimo, do navedenog je incidenta došlo nakon svega osam mjeseci od službenog otvorenja Opus Arene. Gradnja stadiona trajala je pet godina i koštala gotovo 80 milijuna eura, dok je na spomenutoj utakmici bilo prisutno više od 11 tisuća gledatelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!