Sport / Nogomet

sitno, ali bitno

Pobrojali smo sve sporne situacije s utakmice Osijeka i Dinama, hoće li i njih pregledavati HNS-ova posebna komisija

Pobrojali smo sve sporne situacije s utakmice Osijeka i Dinama, hoće li i njih pregledavati HNS-ova posebna komisija
Screenshot Facebook

Da nije bilo Stefana Ristovskog danas se o suđenju gotovo pa ne bi pričalo

Završio je još jedan derbi na Opus Areni u kojem Osijek nije uspio slaviti. Dinamo je ponovo zabio gol u samoj završnici, a Osijek je prije toga u nekoliko navrata mogao matirati modre i trasirati svoj put ka pobjedi.

Nepreciznost je tako još jednom koštala Bijelo-plavi, a svemu tome nije znatno doprinio niti sudac Igor Pajač zajedno s VAR sobom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pobrojali smo sve greške sudačke ekipe iz video uratka koji se danas počeo širiti po društvenim mrežama, a njegov autor je netko tko je očito itekako dobro pratio što se događa na terenu.

Prva greška suca koja je prikazana odnosila se na guranje s leđa mladog Matkovića kad je sam krenuo prema Nevisitiću. Teophile ga je gurnuo toliko da je izgubio ravnotežu i nije uspio uputiti pravi udarac ka golu.

NK Osijek - GNK Dinamo
Nova VAR prevara, Osijek u završnici oštećen za kazneni udarac?!

Slijedi očigledan prekršaj Kulenovića nad Mierezom koji je zagradio loptu, a napadač Dinama ga s leđa gura. Sudac je ostao nijem. Odmah zatim tu je i situacija koja je nastavak prethodne, a u kojoj Ristovski nasilnički hvata i gura Nejašmića. Veznjak Osijeka odmah je signalizirao sucu što se dogodilo, ali ništa ni od te situacije.

U samoj završnici vidjeli smo i grub prekršaj Teophilea nad Omerovićem koji je pao kao pokošen, ali pogađate, ponovo ništa.

Dvostruki kriteriji Malo jači touch: Ristovski ošamario igrača Osijeka,VAR ostao nijem

Zanimljivo, u većini tih situacija Pajač je bio vrlo dobro postavljen (osim kod hvatanja Nejašmića) i gotovo je nemoguće kako isto nije vidio. Gotovo je sigurno kako se ove greške neće naći u analizi sudačke komisije i još će jednom proći ispod radara. Slično je bilo i u prvoj utakmici kad je Osijek poražen 3:2, a suđena su dva penala. Podsjetimo, tad su Ivica Kulešević i Stjepan Tomas već u poluvremenu reagirali prigovorili sucu na suđenje. U tim trenutcima Osijek je vodio, ali je sudac i tad napravio puno malih grešaka koje su se u konačnici pretvorile u one kapitalne.

Hrvatski nogometni savez odlučio je osnovati neovisno tijelo koje će imati za zadatak detaljno analizirati sve sporne situacije, uključujući (ne)ispravno korištenje VAR protokola, točnost odluka, primjerenost komunikacije te zaključke Komisije nogometnih sudaca u tim situacijama.

U povjerenstvo su imenovani predsjednica Lada Rojc te dva člana, Miro Grgić i, na preporuku Uefe, ponajbolji slovenski sudac Darko Čeferin.

Pitamo se hoće li oni razmotriti i ove situacije koje smo naveli...


Izdvojeno

Reci što misliš!