Sport / Nogomet

novi derbi

Nakon stresnog tjedna Osijek dočekuje Dinamo na Pampasu

Nakon stresnog tjedna Osijek dočekuje Dinamo na Pampasu
Davor Javorović i Borna Jakšić/PIXSELL

Stadion je rasprodan, a Osijeka apsolutno ništa za izgubiti u utakmicu u kojoj se mora dokazati

Osijek i Dinamo odigrati će novi derbi na Opus Areni, a Osijek još uvijek čeka pobjedu u derbiju na svom novom stadionu. Mučan tjedan je iza Bijelo-plavih i pobjeda bi došla kao melem na ranu za sve navijače.

Trener Zoran Zekić najvjerojatnije ni u nedjelju neće moći računati na ozlijeđenog Jurišića koji ima veliku želju nastupiti, ali je pitanje koliko je to zasad realno. Izvjesno je da će zbog ozljede izostati Lovrić, a još se nekolicina igrača požalila na određene probleme koji ipak ne bi trebali biti zabrinjavajući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vjerujem da će se oporaviti oni koji su propustili poneki trening. Dinamo se podigao u formi zahvaljujući svojoj snazi i kvaliteti, a nadam se da ćemo i mi nešto slično napraviti. Tražimo pozitivu očekujući da će nam se kroz rad dosta toga vratiti. Svakako je pozitivno da imamo prvog strijelca Lige, druga smo momčad i dalje po efikasnosti, uveli smo u kadar dosta mladih igrača, tako da već promišljamo i o predstojećem ljetu. I kad je teško treba biti jak i razuman te razmišljati optimistično. Ne bih bio pošten kada bih rekao da itko od mojih igrača ne želi ili da zabušava tijekom trenažnog procesa. I stoga vjerujem da ćemo svi zajedno biti bolji", rekao je Zekić na press konferenciji. 

Pred medijskim izvjestiteljima u petak je bio i sportski direktor Jose Boto. Svjestan je, kako kaže, da navijači očekuju više i da su trenutno nezadovoljni, ali je njegov stav po potom pitanju nepromijenjen u odnosu na trenutak kada je preuzeo dužnost.

"Klubovi koji mogu ostvariti prave rezultate zapravo ne troše energiju na ono što se piše i govori. Moramo biti stabilni i to je ono najvažnije, a ne stalno nešto mijenjati, svaka dva, tri mjeseca. Moramo slijediti neki svoj put klupske stabilnosti. Respekt prema navijačima naravno postoji, za podršku koju nam pružaju i kod kuće i gostima, to svakako. Znamo da su „gladni“ uspjeha i dobro je da su im želje velike, ali ne možemo voditi klub bazirajući se na tome i takvim osjećajima. Što su situacije teže, to sam osobno u ovom poslu motiviraniji. Potencijala imamo, samo sve moramo postaviti na pravo mjesto kako bismo se poboljšali. Nije ovdje sve loše kako se predstavlja, a s pravim potezima možemo ići samo naprijed", poručio je Boto.

Nedjeljna će utakmica proteći i u znaku obilježavanja 77. rođendana NK Osijek kojega smo službeno imali 27. veljače. Stoga će u „predigri“ derbija, na Trgu u Fan zoni Opus Areni, biti upriličen nastup popularnog lokalnog benda Gužva u šesnaestercu i to u vremenu od 15,30 do 16,45 sati. I ovaj puta pozivamo se svi navijači da ranije dođu na stadion da bi se izbjegle gužve pri samom ulasku na tribine, kao i zbog toga da svi naši navijači zauzmu na vrijeme svoja mjesta i poprate na pravi način rođendansku koreografiju koju pripremaju za ovu priliku.


 


Izdvojeno

Reci što misliš!