Sport / Nogomet

bit će vatre

HNS: Osijek teško oštećen protiv Hajduka i Istre

HNS: Osijek teško oštećen protiv Hajduka i Istre
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je zbog ovih sudačkih propusta izgubio najmanje tri boda

Ono o čemu smo pisali na našim stranicama danas je dobio i potvrdu najvišeg tijela hrvatskog nogometa. HNS je objavio analizu suđenja u protekla dva kola i prema njima Osijek je očigledno grubo kažnjen.

Prvo je Osijeku neopravdano poništen potpuno regularan gol protiv Hajduka kad je sudac Igor Pajač, osvjedočeni prijatelj Osijeka, uz pomoć Frana Jovića sudio igranje rukom Darka Nejamića na što HNS kaže: "33. minuta: Incident u kojem je igrač Osijeka rukom ostvario kontakt s loptom nije prekršaj “kažnjive igre rukom”. Uz razmatranja PNI-e da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge, KNS HNS-a intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca utakmice tijekom pregleda OFR snimka neispravnom."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U toj utakmici potvrđeno je i kako je Krovinović ispravno igrao loptom i da je gol Hajduka regularan.

posljedice derbija Derbi završio, ali opet će se najviše pričati o suđenju. Pajač ponovo žestoko oštetio Osijek?!

Odmah u sljedećem kolu Bijelo-plavi su još jednom oštećeni kad u samoj sudačkoj nadoknadi nije Patrik Kolarić sudio prekršaj igrača Istre u kaznenom prostoru. VAR provjerom suca Ante Čuljaka potvrđena je njegova odluka na terenu.

Osijek - Hajduk 1:1 Fotogalerija

"90. + 10 minuta: Incident u kojem igrač Istre 1961 starta na nogu suparnika u kaznenom prostoru (u predjelu Ahilove tetive/pete), nakon što je napadač Osijeka prvi došao do lopte. Takav kontakt ima utjecaj na kretnju napadača i smatra se prekršajem. Sudac utakmice je u terenu za igru trebao suditi kazneni udarac, a nakon što je isto propustio, očekuje se intervencija VAR-a i pozivanje na OFR. Nakon pregleda snimke od suca očekujemo da sudi kazneni udarac.", navodi HNS.

Ostaje samo pitanje hoće li i kad NK Osijek reagirati i napokon stati u zaštitu svojih interesa jer je samo ove sezone nekoliko puta vrlo grubo oštećen.


Izdvojeno

Reci što misliš!