Sport / Nogomet

disciplinske mjere

NK Osijek kažnjen jer su navijači na derbiju skandirali "Ubij, ubij tovara" i palili pirotehniku

NK Osijek kažnjen jer su navijači na derbiju skandirali
Davor Javorović/PIXSELL

Hajduk je pak kažnjen s 5.600 eura zbog ponašanja svojih navijača

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 21. kola.

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta) u 74. minuti na južnoj tribini zapalili dvadeset pet baklji i šest dimnih naprava, dok su gostujući navijači (Torcida) na sjevernoj tribini u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 6.300 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kažnjen je i zato što su domaći navijači (Kohorta) na južnoj tribini u šestoj minuti skandirali “Ubij, ubij tovara, tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.800 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na sjevernoj tribini, u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 21. kola Dinamo - Gorica domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 34. minuti zapalila jednu baklju, u 35. minuti jednu baklju te od 75.do 76. minute zapalila sedam baklji i jednu dimnu kutiju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura, stoji u priopćenju HNS-a


Izdvojeno

Reci što misliš!