Sport / Nogomet

postupanje policije

Nakon tučnjave navijača Osijeka i Hajduka, Torcidaš završio u KBC

Nakon tučnjave navijača Osijeka i Hajduka, Torcidaš završio u KBC
Davor Javorović/PIXSELL

Utakmicu je pratilo 11.711 gledatelja od kojih je 622 navijača Hajduka

Na stadionu Opus Arena u Osijeku jučer je s početkom u 17,30 sati odigrana nogometna utakmica 21. kola Super Sport Hrvatske nogometne lige između NK Osijek i HNK Hajduk, koju je s tribina pratilo 11.711 gledatelja od kojih 622 navijača HNK Hajduk. 

Osiguranje utakmice je, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, vodila Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s drugim policijskim upravama, uz angažman svih rodova policije. Organiziran je prihvat 51 kombija, 71 osobnog automobila i jednog autobusa s gostujućim navijačima do Opus Arene, kao i njihov povratak.

Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Solarskom trgu u Osijeku je u 16,39 sati došlo do sukoba između više navijača obje momčadi u kojem je jedan gostujući navijač zadobio lakše tjelesne ozljede i liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek, nakon čega je pušten na kućnu njegu.

Osijek - Hajduk 1:1
mierez izjednačio Tvrdi dvoboj Osijeka i Hajduka završio bez pobjednika

Pet osoba je prijavljeno za prekršaj iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima (jedan domaći navijač i četiri gostujuća navijača). Jedan gostujući navijač  uhićen je zbog posjedovanja pirotehnike, također protiv jednog gostujućeg navijača zbog posjedovanja marihuane slijedi prekršajna prijava, a protiv dva gostujuća  navijača  i jednog domaćeg navijača slijedi prekršajni nalog zbog alkohola.

Utakmica je završila u 19,22 sata, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika.


Izdvojeno

Reci što misliš!