Sport / Nogomet

završene pripreme

Osijek uz solidnu igru slavio u generalci, Zekić poludio na suca

Osijek uz solidnu igru slavio u generalci, Zekić poludio na suca
Borna Jakšić/PIXSELL

Osijek je okončao pripreme u Istri i kreće prema Osijeku i čeka početak nastavka sezone HNL

Nogometaši Osijeka imali su danas, posljednjeg dana priprema u Novigradu, dvostruki program. Prvo su oni koji su trenutno u drugom planu kod Zekića odigrali protiv Makedonije GP, a onda je nominalno prvi sastav igrao protiv mađarskog Fehervara.

Prvi dvoboj završen je bez pobjednika, a u tom susretu po vrlo vjetrovitom vremenu nismo vidjeli puno prigoda. Poluprilike imali su tek Živković i Matković, a za tu ekipu između odtalih zaigrali su Bralić, Jugović, Gržan, Brlek i Drambaiev pojačani s nekoliko mladih nada,

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi je pak susret donio puno više uzbuđenja. Osijek je zaigrao u sastavu Malenica, Duarte, Mkrtchyan, Prekodravac, Nejašmić, Bukvić, Omerović, Pušić, Lovrić, Jurišić i Mierez. Za očekivati je i kako će to biti početnih 11 za dvoboj protiv Rudeša već slijedeće subote od 14:30 na Opus Areni.

Omerović je u 13. minuti ostao bez zuba nakon što ga je udario suparnički igrač u kaznenom prostoru, ali nije dosuđen jedanaesterac. Potom su u situacijama da učine nešto više bili Bukvić Lovrić, da bi u 27. minuti jedina prijetnja našim vratima došla nakon neopreznog pogrešnog dodavanja Mkrtchyana kada Kastrati nije uspio matirati istrčalog Malenicu jer je promašio okvir vratiju. U završnici prvog dijela prvo je Toth jedva zaustavio vrlo neugodan udarac Omerovića, da bi potom sudac propustio dosuditi, svi smo bili takvog uvjerenja, kazneni udarac nakon jednog prekršaja nad Mierezom. U nastavku iste akcije pucao je Lovrić, a mađarski vratar još jednom dobro reagirao. Zbog jedne situacije sredinom prvog dijela trener Zekić poludio je na suca i uletio u teren zbog čega je dobio i žuti karton. 

U drugom dijelu su Mađarima prvi priprijetili Nejašmić i u dva navrata Lovrić, međutim, rezultat se nije mijenjao sve do 69. minute kada Osijek  zasluženo dolazi u vodstvo. Nejašmić je idealno proigrao utrčalog Omerovića koji izlazi sam ispred Totha i rutinski zabija za 1:0. Bukvić je imao potez previše u jednoj od idućih situacija koje su „mirisale“ na nešto ozbiljnije, da bi novi pogodak uslijedio u 80. minuti. Pušić je loptu dao u šesnaesterac za Branštetera koji je također dobro reagirao i u središnjici pronašao Miereza, a ovaj iz blizine ne propušta pravu prigodu za povećanje vodstva. Jedini pokušaj da i oni nešto naprave u nastavku Mađari su imali preko Szabe u samome finištu dvoboja kada je Malenica praktički imao i prvu ozbiljniju intervenciju tijekom svih 90 minuta.

Vrijedi pohvaliti momčad Osijeka jer je odigrala kvalitetno i s dosta energije pa navijači Bijelo-plavih imaju razloga za umjereni optimizam uoči nastavka sezone.


Izdvojeno

Reci što misliš!