Sport / Nogomet

osijek - celje 0:1

Zekićevi izabranici poraženi od lldera slovenskog prvenstva

Zekićevi izabranici poraženi od lldera slovenskog prvenstva
NK Osijek

Jedini pogodak na utakmici postigao je u 54. minuti Prutsev

Nogometaši Osijeka poraženi su jučer u pripremnoj utakmici protiv vodeće momčadi slovenskog prvenstva. Celje ima čak deset bodova prednosti protekle jeseni u odnosu na drugoplasiranu Olimpiju, a imaju samo dva poraza u 19 odigranih kola.

Dobrim dijelom utakmice Osijek bio poduzetniji i opasniji na terenu. U 8. minuti Jurišić je centrirao, Vrbanec pokušao otkloniti opasnost i umalo svladao svoga vratara Rozmana koji je odlično reagirao i loptu ispod grede izbacio u korner. Nakon ubačaja iz kuta opet je bilo opasno, a Milić je ovaj puta bio najprisebniji. Samo pet minuta kasnije velika prilika za Osijek. Omerović je omogućio Mierezu nesmetani izlazak prema Rozmanu i kada se činilo da je pogodak neizbježan, čuvar mreže Celjana nogom je obranio Argentinčev udarac. I Lovrić je stavio Rozmana na veliko iskušenje, ali je uslijedila odlična reakcija slovenskog vratara. Jedini ozbiljniji pokušaj na drugoj strani Celje je imalo u kontri kada je Prutsev imao široki prostor ispred sebe, no borbeni Jurišić mu je uklizao i spriječio veću opasnost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plavi su poveli u 54. minuti. Osječki nogometaši nisu uspjeli na vrijeme izbaciti loptu iz opasne zone, ona je stigla do Prutseva koji sa 14 metara vrlo precizno pogađa desni kut nemoćnog Malenice. Bukvić je uzvratio praktički odmah nakon što se krenulo s centra, ali nije bio precizan. U 72. minuti Mkrtchyan je pod pritiskom izgubio kontrolu lopte, snažni Adetunji to koristi, no ipak nije uspio matirati Malenicu koji je spriječio novu promjenu rezultata. Uslijedili su udarci Babića i Miereza, ali nismo dočekali izjednačenje. Prvo je Obradović dobro reagirao ispred svojih vratiju, dok je Ramon loptu poslao iznad grede. Veliku je šansu u zadnjim sekundama nakon ubačaja iz kuta imao Mkrtchyan koji je iz peterca pucao glavom, međutim, baš u vratara Celja…

 


Izdvojeno

Reci što misliš!