Sport / Nogomet

teški uvjeti

Osijek i Rijeka podijelili bodove u kišnom derbiju

Osijek i Rijeka podijelili bodove u kišnom derbiju
Borna Jakšić/PIXSELL

Nije Zekić uspio doći do pobjede u vrlo tvrdoj i teškoj utakmici

Osijek i Rijeka odigrali su derbi susret ovog kola HNL na Pampasu. Po izuzetno teškim vremenskim uvjetima i u drugom dijelu nešto lošijem terenu (pomalo je nejasno kako drenaža Pampasa nije uspjela upiti ovu količinu kiše op.a.)  svatko je odbio po bod.

Zoran Zekić postavio je prilično ofenzivan sastav i dobro je to izgledalo u prvih pola sata. Iako Osijek nije imao konkretne prigode Bijelo-plavi imali su inicijativu i držali su pritisak prema golmanu Labroviću. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dojma smo kako je Osijek previše komplicirao u završnici i u nekim trenutcima umjeto udarca na gol domaći su pokušali dodavanje previše što je obrana Rijeke znala blokirati. Tako je u 33. Prekodravac iz okreta mogao pucati, ali je izabrao dodavanje prema Mierezu koji nije uspio uputiti dobar udarac. Već u slijedećem napadu matnu situaciju imao je Bralić koji je istrčao jednu kontru, ali je s 7-8 metara glavom prebacio vrata.

Na Opus Arenu danas je stiglo 7425 gledatelja, a obje navijačke skupine Kohorta i Armada davale su dobar ritam utakmici i prigodnim koreografijama u drugom dijelu. Rekli bismo, prava europska utakmica.

NK Osijek - HNK Rijeka Fotogalerija

U drugom dijelu Rijeka je zagospodarila terenom i nizala prigode, a najbolju je spriječio Malenica kad je obranio zicer Pašalića. Momčad Zorana Zekića poremetila je i ozljeda do tog trenutka vrlo dobrog Ivana Fiolića.

Do kraja dvoboja nismo vidjeli puno od igre, a treba istaknuti suca Ercega koji je propustio suditi neke evidentne prekršaje igrača Rijeke, a posebice Smolčića što je izazvalo revolt navijača Osijeka. Ovakvo suđenje ne doprinosi boljoj atmosferi u HNL i Osijek će morati pronaći način kako se izboriti za bolji status u HNL.

Osijeku do kraja prvenstva slijede dvoboji protiv Varaždina u gostima, Slaven Belupa kod kuće i Rudeša u gostima o tu moraju tražiti bodove za priključak vodećima.

Svečano uoči utakmice

Direktor kluba Vladimir Čohar uoči utakmice gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću uručio je i prigodan dar povodom dana grada, a pljeskom je publika pozdravila i svjetske prvake u kickboxu Antonija Krajnovića, Filipa Kedveša te brončanog Bornu Bilandžića.


Izdvojeno

Reci što misliš!