Sport / Nogomet

pad u završnici

Osijek junački pao u Maksimiru, Matković opravdao Gvardiolove riječi

Osijek junački pao u Maksimiru, Matković opravdao Gvardiolove riječi
Luka Stanzl/PIXSELL

Nažalost, Osijek nije uspio zadržati pozitivan rezultat jer je još jedna loša reakcija obrane dovela do novog vodstva Dinama kad je Vidović ostao sam na drugoj vratnici i pospremio loptu u mrežu

Dobro je Osijek izgledao u Maksimiru. Imali su Bijelo-plavi nekoliko izglednih prigoda, sustigli prednost Dinama i na kraju ostali bez bodova na gostovanju.

Od samog početka čvrsto je stala momčad Zorana Zekića, ali je Dinamo došao u vodstvo u 24. minuti. Previše ležerno je obrana gostiju gledala dodavanja Dinamovaca pa je lopta došla do Bulata koji ju mirno posprema iza leđa Malenice s ruba šesnaesterca. Odmah nakon gola lijepu prigodu imao je Mierez koji loptu glavom šalje tik uz samu vratnicu. Razbudio se Osijek nakon toga i krenuo po izjednačenje, a u samoj završnici prvo je pokušao Mierez koji loptu šalje u ruke Zagorca, a onda je mat poziciju propustio Bukvić kojem je Zagorac istrčao i spriječio siguran pogodak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom dijelu dodatno je napadački pojačao pritisak Zekić i uveo mladog Antona Matkovića i Miju Caktaša što je urodilo plodom. Prvo je u 55. dobro pucao Brlek čiji je udarac još jednom obranio Zagorac da bi u 76. Pušić dao odličnu loptu na krilo za Matkovića koji bježi obrani domaćih, zaobilazi Zagorca i uz baklju na terenu zabija za izjednačenje.

KAKAV KOMPLIMENT Gvardiola pitali da odabere mladog Hrvata kojeg čeka blistava budućnost: "Ima jedan u Osijeku, 17 mu je godina"

"Hvala na čestitkama za gol koji sam postigao. Šteta što nije bio dovoljan za bolji rezultat od ovoga. Ipak, za mene je velika čast zabiti prvijenac Dinamu u Maksimiru", rekao je nakon susreta Matković koji je tako na najbolji način opravdao riječi Joška Gvardiola prije nekoliko dana.

Nažalost, Osijek nije uspio zadržati pozitivan rezultat jer je još jedna loša reakcija obrane dovela do novog vodstva Dinama kad je Vidović ostao sam na drugoj vratnici i pospremio loptu u mrežu. U posljednjoj minuti Caktaš je pak propustio donijeti novo izjednačenje kad je pucao pokraj gola.

GNK Dinamo - NK Osijek Fotogalerija

Osijeku slijedi novi derbi protiv Rijeke na Opus Areni i u tom dvoboju mora ponoviti igru iz Maksimira i pobijediti kako bi prije zimske pauze Bijelo-plavi zadržali barem kakav takav priključak za vodećima.


Izdvojeno

Reci što misliš!