Sport / Nogomet

kažnjavanje zbog ustaške pjesme

Šef sigurnosti HNS-a: Isključiva zasluga ide policiji i pravosuđu u Osijeku i Rijeci

Šef sigurnosti HNS-a: Isključiva zasluga ide policiji i pravosuđu u Osijeku i Rijeci
PIXSELL

"Tražit ćemo objašnjenje od UEFA-e jer postoji mogućnost da je ovo posljednja utakmica koju ćemo igrati na hrvatskom tlu do sljedeće jeseni''

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Hrvatska - Turska, koja se odigrala 12. listopada u Osijeku tijekom Europskih kvalifikacija za Euro 2024. Nakon prijave FARE-a, UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije i rasizma, na što se Hrvatski nogometni savez detaljno očitovao.

Podsjetimo kako je, uvažavajući sve čimbenike, Disciplinska komisija UEFA-e donijela odluku o financijskoj kazni u iznosu od 30.000 eura za Hrvatski nogometni savez, uz djelomično zatvaranje dijela tribine na prvoj idućoj domaćoj utakmici, koja mora imati kapacitet od barem 6.000 mjesta. Prvi čovjek HNS-a za sigurnost, Jurica Jurjević, komentirao je ovu kaznu u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tražit ćemo objašnjenje od UEFA-e jer postoji mogućnost da je ovo posljednja utakmica koju ćemo igrati na hrvatskom tlu do sljedeće jeseni. Nadam se da ćemo se plasirati na Euro, a postoji i izvjesna mogućnost da će se nakon Eura određeni dio reprezentativaca povući. Bila bi šteta da nam se uskrati prilika da ih svi gledamo uživo", započeo je Jurjević.

"Zasluga za ovu situaciju ide isključivo policiji i pravosuđu, kako u Rijeci, tako i u Osijeku. To je jedini ispravan način za rješavanje ovakvih problema. Na Maksimiru očekujemo oko 18.000 slobodnih mjesta, pa postoji mogućnost da ispunimo tribine djecom. Datum je kasno, bit će hladno, pa ćemo uzeti sve to u obzir", dodao je.

Na pitanje hoće li obvezno slijediti zatvaranje stadiona ako se slični incidenti ponove, rekao je kako su još uvijek pod uvjetnom kaznom te da, kao društvo, moramo shvatiti da za takvo ponašanje nema mjesta na stadionu.

Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024.
Veliki novčani iznos Hrvatska saznala kaznu za pjevanje ustaške pjesme u Osijeku

"Siguran sam u to da će sve što se dogodilo imati odgojni učinak na huligane. Nemamo drugog izbora nego nastaviti ovim putem. Često se zagovarao engleski model i to je upravo takav model. Osoba koja počini prekršaj bit će kažnjena, sankcionirana i udaljena sa stadiona. Samo na taj način takve stvari mogu nestati s stadiona, ali i iz hrvatskog društva", zaključio je Jurjević.


Izdvojeno

Reci što misliš!