Vijesti / Regija

odluka gradskog vijeća

Belišće počelo s naplatom parkinga

Belišće počelo s naplatom parkinga
Google Maps

"Naplatom parkiranja ne uvodimo ništa što ne postoji u mnogim drugim sredinama", rekao je gradonačelnik Dinko Burić

Belišće više nije jedini grad OSječko-baranjske županije, a vjerojatno i punio šire, koji neće naplaćivati parking. Naime, iz gradske uprave obavještavaju kako je dana 2. travnja 2024. godine započela naplata parkiranja u gradu Belišću.

"Građani i korisnici usluge parkiranja mogu podići potrebne potvrde, zahtjeve za izdavanje povlaštene i komercijalne parkirališne karte u Gradskoj upravi grada Belišća (Vijenac dr. Franje Tuđmana 1) u vremenu od 7 do 15 sati. Od 2. svibnja 2024. godine Grad Belišće će postupati po članku 17. i 18. Odluke o parkirnih zonama i vremenskom ograničenju trajanja parkiranja, visini naknade za parkiranje i vremenu naplate na javnim parkiralištima u gradu Belišću (“Službeni glasnik grada Belišća” br. 8/23, 1/24 i 5/24I).", poručili su iz Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako će stanari u 1. zoni naplate parkiranja te zaposlenici u gospodarskim subjektima koji imaju više od 100 zaposlenih mjesečnu kartu moći kupiti za 5 eura, polugodišnju za 30 eura, a godišnju za 60 eura. Odlučeno je i da osobe starije od 65 godina imaju pravo na povlaštene karte po cijeni od 1 eura (mjesečna), 6 eura (polugodišnja) i 12 eura (godišnja).

Cijena parkirne karte u Zoni 1 je 40, a u Zoni 2 30 centi. Parking se naplaćuje od 7 do 19 sati radnim danom i subotom od 7 do 13 sati.

U Zoni 1 (crvena) su ulice:  Eugena Kvaternika, Park Alberta Hofmanna, Radnička, Trg Ante Starčevića, Vijenac dr. F. Tuđmana, Vijenac S.H.Gutmanna i Željeznička.

Zona 2 (žuta) obuhvaća ulice Antuna Gustava Matoša, Kardinala Alojzija Stepinca,
Kralja Tomislava i Vijenac J.J. Strossmayera.

"Naplatom parkiranja ne uvodimo ništa što ne postoji u mnogim drugim sredinama", rekao je gradonačelnik Dinko Burić.


Izdvojeno

Reci što misliš!