Sport / Nogomet

Veliki novčani iznos

Hrvatska saznala kaznu za pjevanje ustaške pjesme u Osijeku

Hrvatska saznala kaznu za pjevanje ustaške pjesme u Osijeku
PIXSELL

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o novčanoj kazni u iznosu od 30.000 eura za Hrvatski nogometni savez, uz djelomično zatvaranje tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici

Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Hrvatska - Turska, koja se odigrala 12. listopada na osječkoj Opus Areni tijekom Europskih kvalifikacija za EURO 2024., piše HNS.

Nakon prijave FARE-a, UEFA pokrenula je disciplinski postupak protiv HNS-a zbog diskriminacije i rasizma, na što je Hrvatski nogometni savez detaljno odgovorio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na sve relevantne čimbenike, Disciplinska komisija UEFA-e donijela je odluku o novčanoj kazni u iznosu od 30.000 eura za Hrvatski nogometni savez, uz djelomično zatvaranje tribine na prvoj sljedećoj domaćoj utakmici, s kapacitetom od najmanje 6.000 mjesta.

Uz to, aktivirana je i uvjetna kazna od 2. listopada (zatvaranje tribine s kapacitetom od najmanje 1.000 mjesta), koja je bila izrečena zbog incidenata na utakmici protiv Latvije u Rijeci. Dodatno, izrečena je nova kazna zatvaranja tribine s kapacitetom od najmanje dodatnih 5.000 mjesta, što čini ukupno spomenutih 6.000 mjesta.

Također, HNS je kažnjen s dodatnih 1.000 eura zbog paljenja baklji, za što je bio prijavljen od strane delegata utakmice.

Hrvatski nogometni savez u svom je odgovoru ponovno osudio neprihvatljivo skandiranje manjeg dijela navijača, ali je istovremeno detaljno opisao konkretne korake HNS-a, MUP-a i pravosudnih tijela, koji su zajedno pokazali da se Savez i pravna država čvrsto suprotstavljaju rasizmu i diskriminaciji.

Hrvatska - Turska, kvalifikacije za Euro 2024. Fotogalerija

UEFA je prihvatila takve argumente kao olakotne okolnosti, što je omogućilo HNS-u da izbjegne potpuno zatvaranje stadiona, tako da će reprezentacija imati podršku navijača na Maksimiru tijekom potencijalno ključne utakmice za plasman na EURO 2024. protiv Armenije.

Hrvatski nogometni savez u narednim će danima obavijestiti javnost o postupku prodaje ulaznica za utakmicu protiv Armenije koja će se odigrati 21. studenoga u Zagrebu.


Izdvojeno

Reci što misliš!