SiB Plus / Zdrav život

Pijmo čaj i izgladnimo ljekarne!

Pijmo čaj i izgladnimo ljekarne!

Vremenske prilike koje nas ovih dana „uveseljavaju" uopće nisu u skladu sa proljećem koje je i službeno započelo prije nekoliko dana. Snijeg, hladan vjetar i poledica definitivno nije nešto što smo očekivali za Uskrs i sigurno će neki od nas za nekoliko dana pokleknuti prehladi i svim njenim čarima, ali što je, tu je - na nama je da se što bolje pripremimo za promjenu vremena koje slijedi.

„Pijenje šalice čaja dnevno zasigurno će izgladnjeti ljekarne."
-kineska izreka-

Iako je gore navedena kineska izreka nastala davno prije moderne medicine, tehnološkog napretka i ubrzanog razvoja, danas njena istinitost sve više dolazi do izražaja. Svjedoci smo vremena u kojem čovjek, opterećen modernim načinom života, u čaju otkriva djelotvorno sredstvo koje pozitivno utječe na njegovo zdravlje, sredstvo koje ga smiruje i liječi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako inače patite od proljetnih tegoba kao što su umor, alergije ili bolovi u želudcu probajte ih ublažiti na način kao što su to činili Kinezi u neka davna, mirnija vremena. Zagrijete vodu... prelijete ju preko listića čajevca... sačekajte koju minutu...procijedite čaj... udahnite njegov miris i prepustite se zamamljivom okusu čajnog napitka... Dok vi uživate, listići biljke Camellia Sinensis u vašem će tijelu osnaživati imunitet i pripremat će organizam za vremenske promjene koje slijede tijekom idućih nekoliko tjedana.

Za sve one koji žele izgladnjeti ljekarne i prirodnim putem pobijediti sve proljetne „radosti" ovo su neki od čajeva koje preporučujemo za ublažavanje poteškoća koje donosi proljeće:

PROLJETNI UMOR karakterizira pospanost, razdražljivost, manjak koncentracije, nedostatak energije i smanjena radna produktivnost. U ublažavanju ovih simptoma pomoći će vam crni čaj Earl Grey, te bijeli White Cherry i Tempel der Goetter.

POTEŠKOĆE VEZANE UZ PROMJENU VREMENA manifestiraju se kao glavobolja, umor i kroz bolove u mišićima i zglobovima. Kako biste svoj organizam učinili prilagodljivijim na vremenske prilike preporučujemo crne čajeve Čarobni čaj Keltske svećenice i English Brekfast, te zeleni čaj Osam blaga Šaolina.

ALERGIJE se ubrajaju u jedne od najraširenijih zdravstvenih poremećaja modernog svijeta. U ublažavanju reakcija na ambroziju, pelud i dr., preporučujemo konzumiranje rooibos čajeva Terra the Lemon Ginger i Pearl of the river Nile. Rooibos čajeve možete pripremiti i djeci jer ne sadrže kofein.

PROBAVNE SMETNJE uzrokuju mnoge probleme na prijelazu godišnjih doba što se manifestira kroz bolove u želucu, usporen metabolizam, nadutost, učestale plinove i sl. Djelujte preventivno na probavne smetnje koristeći biljni čaj Stomach Pearl, te zelene čajeve Fresh Fantasy i Đumbir Limun.

PROLJETNE PREHLADE su toliko učestale i uobičajene u ovom razdoblju godine pa se rijetko tko fokusira na njihovo ranije sprječavanje. Ukoliko želite uzeti stvar u svoje ruke preporučujemo zeleni čaj Marrakech koji u sebi sadrži metvicu.

I na kraju, ne zaboravite kako je vašem organizmu zbog teške zimske prehrane siromašne voćem i povrćem, smanjenoj fizičkoj aktivnosti potrebna DETOKSIKACIJA koju možete provesti pijući zelene čajeve Srce Afrike i Rose of the Orient. U detoksikaciji će vam sigurno pomoći i bijeli čaj Pai mu Tan jer šalica ovog čaja vrijedi kao 12 šalica soka od naranče.

I ovaj put, nagrađujemo 2 najsretnija čitatelja kolumne sa 2x25 g zelenog čaja Sencha.

Sve što trebate je, u komentar ovog članka, napisati: „Pijem čaj iz KZČ i izgladnjujem ljekarne!" i sačekajte objavu dobitnika na SiB-u i Facebook profilu Kuće zelenog čaja Osijek (facebook.com/kzc.osijek).

Dobitnici: Katarina Štimac i Klara Dumančić

*Nakon objave dobitnika, nagradu je moguće preuzeti u KZČ (Portanova) u roku od 30 dana.


Izdvojeno

Reci što misliš!