SiB Plus / Web Kutak

VIDEO: Facebook predstavio nešto novo i neočekivano, no koliko korisno?

VIDEO: Facebook predstavio nešto novo i neočekivano, no koliko korisno?

Facebook je za današnju konferenciju najavio "nešto veliko",  mnogi su očekivali Facebook mobitel ili drugačiji timeline, no Zuckerberg je predstavio novu Facebook tražilicu (Graph Search).

Facebook je za današnju konferenciju najavio "nešto veliko",  mnogi su očekivali Facebook mobitel ili drugačiji timeline, no Zuckerberg je predstavio novu Facebook tražilicu "Graph Search". Prva vizualna izmjena je nova alatna traka koja sada sadrži samo logo tvrtke, ali omogućuje puno više mogućnosti pretraživanja.

54699f3e99329b97dc7d62d5eb1fbeb1.jpg

Facebook je tako u suradnji s Bingom (Microsoft tražilica) unaprijedio i razvio novu tražilicu po uzoru na Google (ali baziranu na Facebooku, a ne webu) koja ne izbacuje samo linkove nego i najbitnije informacije. Također, rezultati pretraživanja poredani su po kvaliteti, prvo se prikazuju osobes kojima najviše komunicirate, mjesta na koja vi ili vaši prijatelji najčešće odlazite... Od sada fotografije će biti poredane po lajkovima, komentarima i podjelama pa će se one s najviše lajkova/komentara/podjela nalaziti na vrhu pretrage.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

[span class=attention]POGLEDAJTE: Facebook mijenja izgled vašeg Timelinea[/span]

Primjeri:

- "Restoran u Osijeku u kojega najčešće idu moji prijatelji." - gdje će vam rangirati restorane na kojima su se vaši prijatelji označili 

- "Fotografije mojih prijatelja iz New Yorka" - gdje će vam prikazati sve fotografije vaših prijatelja s lokacije New York.

"Sve fotografije koje sam lajkao u 2012."  - gdje će vam Facebook izbaciti sve fotografije koje ste lajkali u 2012. godini.

Ponovno se postavilo pitanje privatnosti, no Zuckerberg je naglasio da će pretraživanjem biti omogućeno samo pretraživanje sadržaja koji je podijeljen s vama. Još uvijek je pitanje koliko će ovo zapravo biti korisno za ljude, brendove, restorane..

Više u službenom videu:

Za Beta verziju "Graph Search-a" možete se prijaviti OVDJE.

Tekst: K.Konig/SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!