Promo

EUROPE DIRECT Osijek

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. - „Bolja povezanost“

Tema Europskog tjedna mobilnosti 2022. - „Bolja povezanost“

Gradovi i mjesta mogu prijaviti svoje sudjelovanje u EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI koji se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna

Svake godine, od 16. do 22. rujna održava se Europski tjedan mobilnosti, vodeća  inicijativa Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti. Ovom europskom inicijativom promiču se promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prijevoznih rješenja.

Svako izdanje Europskog tjedna mobilnosti posvećeno je određenoj temi iz područja održive mobilnosti. Tema za 2022. godinu je „Bolja povezanost“ - uz slogan Kombiniraj i kreći se!  Tema je odabrana kako bi odrazila želju pojedinaca diljem Europe za ponovnim međusobnim povezivanjem nakon višemjesečne izolacije, ograničenja i prepreka. Ljudi se mogu povezati tako da se sastaju na nekom od trgova u svojoj urbanoj sredini i ostati povezani javnim prijevozom. Više informacija o ovogodišnjoj temi dostupno je u Tematskim smjernicama (Thematic Guidelines).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Putem službene mrežne stranice mjesta i gradovi mogu prijaviti aktivnosti koje planiraju provesti kako bi obilježili Europski tjedan mobilnosti, uključujući organiziranje aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost tijekom glavnog tjedna događaja, uvođenje jedne ili više trajnih prometnih mjera tijekom godine i održavanje 'Dana bez automobila'.

Lokalne samouprave koje su se istaknule u promicanju održive urbane mobilnosti i čije sudjelovanje obuhvaća organizaciju aktivnosti tijekom Europskog tjedna mobilnosti, uvođenje jedne ili više trajnih mjera i održavanje „Dana bez automobila“ mogu konkurirati za nagradu Europskog tjedna mobilnosti.

Poduzeća, građanske inicijative, obrazovne ustanove ili drugi subjekti također mogu sudjelovati. Svoju „Aktivnost za mobilnost“ (MOBILITYACTION) kojom se promiče održiva urbana mobilnost mogu prijaviti tijekom cijele godine putem službene mrežne stranice.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja tijelo je zaduženo za nacionalnu koordinaciju Europskog tjedna mobilnosti u Republici Hrvatskoj.

Izvor i više informacija: www.mobilityweek.eu

Ova informacija je pripremljena u okviru projekta EUROPE DIRECT Osijek.
Nositelj projekta je Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.
Projekt sufinancira Europska unija.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost centra EUROPE DIRECT Osijek/Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

EUROPE DIRECT Osijek član je mreže Europe Direct u Hrvatskoj, koja je pak dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u rasprave o budućnosti EU-a. Mrežom upravlja Europska komisija.

EUROPE DIRECT Osijek
Stjepana Radića 4, Osijek
Tel: 031/ 221 839
E-mail: [email protected]  
Web: www.europedirect-osijek.eu
Facebook


Izdvojeno

Reci što misliš!