Promo

„Najbolji JA"

Održana edukacija za mentore i poziv za volontere

Održana edukacija za mentore i poziv za volontere

Volonteri su kroz ovu edukaciju unaprijedili svoje znanje i osvijestili svoje resurse za mentoriranje

U mjesecu borbe protiv ovisnosti, točnije 1. i 2. prosinca 2021. godine Centar za nestalu i zlostavljanu djecu je održao edukaciju za volontere u mentorskom programu „Najbolji JA – Sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti!“.

„Najbolji JA – Sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti!“ je nastavak mentorskih programa koji Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kontinuirano provodi među djecom i mladima u rizičnom socijalnom okruženju ili s problemima u ponašanju, s ciljem prevencije rizičnih ponašanja kod djece i mladih, uključujući i prevenciju ovisnosti. Svrha edukacije je bila upoznati volontere s radom i usavršiti ih i dodatno razviti vještine za rad s djecom. Edukacija je uključivala različite oblike interaktivnog rada s teorijskim i iskustvenim djelom!

Volonteri su kroz ovu edukaciju unaprijedili svoje znanje i osvijestili svoje resurse za mentoriranje, a najveći fokus je stavljen na fokusirali na objašnjavanje mentoriranja i obaveze mentora u ovom projektu.

Uključivanjem u ovaj mentorski program se postiže:

  • razvijanje socijalnih vještina i znanja kod djece i mladih
  • kvalitetno provođenje slobodnog vremena
  • unaprjeđenje znanja o utjecaju i posljedicama sredstava ovisnosti i zdravim načinima života.

Što kažu volonteri o tome kako im je bilo na edukaciji?

„Svidio mi se pristup predavača i opuštena atmosfera.“

„Nadam se da će biti još ovakvih zanimljivih projekata i održanih edukacija.“

Prijave za volontere su otvorene i dalje! U projekt se mogu uključiti volonteri – mlade osobe od 18 do 35 godina oba spola. Volonteri nakon osigurane edukacije postaju mentori djeci kojima je potrebno druženje, podrška, razgovor, provođenje slobodnog vremena na kvalitetan način, pozitivni uzori te razvijanje socijalnih vještina.

Svi zainteresirani se mogu javiti na [email protected]!


Izdvojeno

Reci što misliš!