Lifestyle / Ostalo

S 50 polaznika

RCK UTŠO održao radionicu pod nazivom "Mala škola začina"

RCK UTŠO održao radionicu pod nazivom
PR

Ovom radionicom nastavlja se ciklus edukacija Regionalnog centra kompetentnosti namijenjenih učenicima i nastavnicima, a uskoro se planiraju i radionice s odraslim polaznicima i širom javnosti

U suvremenom amfiteatarskom praktikumu kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u srijedu, 10. travnja održana je radionica pod nazivom ''Mala škola začina'' provedena u suradnji s vodećim međunarodnim proizvođačem začinskog bilja i začina Kotányi.

Gosti predavači tvrtke Kotanyi bili su gđa. Matija Bagur Kolatić i gosp. Dražen Busjak iz tvtrke Kotányi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gospođa Matija Bagur Kolatić istaknula je kako je nastojala učenike i nastavnike upoznati s mnoštvom zanimljivosti o začinima, kao i o povijesti samih začina i njihova korištenja na našim prostorima. Tijekom radionice govorili su o pravilnom čuvanju i skladištenju začina, upotrebi začina u kuharstvu te mogućnostima kombiniranja različitih začina u pripremi slatkih i slanih jela. Učenici su pokazali veliko zanimanje, što izuzetno raduje.

Istovremeno je gospodin Dražen Busjak u praktičnom dijelu, koristeći Kotanyi začine, pripremao dva svjetski poznata jela – Chilli con carne i Curry s piletinom i ananasom.

''Bilo je veliko zadovoljstvo raditi u ovako dobro opremljenom praktikumu, gdje učenici i nastavnici imaju sve mogućnosti kvalitetne pripreme za tržište rada. Vidi se da nastavnici redovito upoznaju učenike sa suvremenim kulinarskim trendovima, dok učenici rado sudjeluju na radionicama i kušanju jela koja smo pripremili'', rekao je.

Nastavnik kuharstva Ivan Kelava napomenuo je kako je na radionici sudjelovalo 50 učenika i nastavnika. Radionica je bila namijenjena učenicima koji se obrazuju u smjerovima Kuhar i Turističko-hotelijerski tehničar, a željelo se proširiti znanja o svijetu začina te ih potaknuti na to da i sami isprobaju različite kombinacije začina koje tradicionalno nisu ukorijenjene u prehrani ljudi na ovom području.

Ovom radionicom nastavlja se ciklus edukacija Regionalnog centra kompetentnosti namijenjenih učenicima i nastavnicima, a uskoro se planiraju i radionice s odraslim polaznicima i širom javnosti.

Za više informacija pratite njihove internetske stranice i objave na društvenim mrežama.


Izdvojeno

Reci što misliš!