Lifestyle / Ostalo

Otišao kući s pet tisuća

Osječki profesor umalo osvojio 15 tisuća eura na poznatom kvizu: ''Odgovor bi bio puko nagađanje''

Osječki profesor umalo osvojio 15 tisuća eura na poznatom kvizu: ''Odgovor bi bio puko nagađanje''
NOVA TV

Iako je bio samo korak do iznosa od 15 tisuća eura, Igor je završio kviz zadovoljan osvojenim novcem

Prvi natjecatelj ovotjednog kviza Nove TV ''Joker", osječki profesor Igor Mavrin, gotovo je napustio emisiju s nagradom od 15 tisuća eura, ali nije bio spreman riskirati na posljednjem pitanju koje je glasilo: Tko je projektirao crkvu Svetog Antuna Padovanskog u Beogradu?.

Među opcijama su bili odgovori Frane Cota, Jelisaveta Načić, Jože Plečnik i Nikola Doksat. Budući da su mu pravila omogućila odustajanje i zadržavanje prethodnog iznosa od pet tisuća eura, Igor, koji je već iskoristio sve jokere, odlučio se povući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rizik bi bio prevelik u ovom trenutku. To bi bilo čisto nagađanje", objasnio je Igor, osvojivši tako pet tisuća eura. No, da je odgovorio po principu nagađanja i izabrao opciju C, kako je često činio kada nije bio siguran, osvojio bi maksimalnih 15 tisuća eura jer se točan odgovor krio upravo iza nje.

"U svakom bi slučaju to bilo čisto nagađanje", ponovio je Igor kada je saznao da bi odgovor bio točan.

Igor je pokazao sreću tijekom svih 11 pitanja, ali i impresivno znanje. Iskoristio je sve raspoložive jokere, a na kraju i super jokera. Jedino pitanje na koje nije točno odgovorio i na kojemu je izgubio dva jokera bilo je: Koji je glazbenik nosio titulu posebnog zapadnog ambasadora za trgovinu, kulturu i turizam, koju mu je 1990. dodijelio čehoslovački predsjednik?.

Opcije su bile Toto CutugnoFrank ZappaDavid Hasselhof i Sting. Igor je odabrao Stinga, no točan odgovor bio je Frank Zappa.

Predzadnje pitanje stvorilo je Igoru prave muke. Čak mu ni joker nije pomogao u odgovoru, pa je zatražio pomoć prijatelja i kvizaša Zdenka koji mu je pomogao da odgovori ispravno. Iako je bio samo korak do iznosa od 15 tisuća eura, Igor je završio kviz zadovoljan osvojenim novcem.

Inače, Igor Mavrin dugo je godina profesor na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu. Doktorirao je 2013. godine na Poslijediplomskom doktorskom studiju Menadžment Ekonomskog fakulteta u Osijeku s temom ''Kulturni mega-eventi kao generator urbanog i regionalnog razvoja''.

Autor je i koautor niza znanstvenih radova na temu kulturalnog menadžmenta i politika te koautor sveučilišnog udžbenika ''Urbani menadžment – izazovi, upravljački trendovi i regeneracijske prakse za gradove''. Sudjelovao je u radu povjerenstava za procjenu projektnih prijava Zaklade Kultura nova, a član je i Odbora za kulturu Grada Osijeka i Kulturnog vijeća Grada Osijeka te predsjednik Odbora za turizam i promidžbu Grada Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!