Lifestyle / Ostalo

ekstremni spektakl

Pannonian Challenge slavi svoj 25. rođendan od 24. do 26. svibnja

Pannonian Challenge slavi svoj 25. rođendan od 24. do 26. svibnja
Ivica Benić/SiB.hr

BMX vozači u Osijeku skupljaju bodove za Olimpijske igre 2024

Jedan od malobrojnih svjetskih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuju BMX, skate, inline kao i glazbeni program – Pannonian Challenge – ove godine, od 24. do 26. svibnja, slavi svoj 25. rođendan. Od prvog multidisciplinarnog Pannonian Challengea održanog na betonskom igralištu VK Iktusa u 25 godina postojanja ovaj je ekstremni festival, koji se održava u vlastitom skate parku na lijevoj obali Drave, prerastao u puno više – mjesto okupljanja starih prijatelja, ekstremni spektakl užarenih trikova, glazbena ekstaza za uši te svojevrstan simbol grada Osijeka. 

Rastu i razvoju Pannonian Challengea svjedočili su mnogobrojni sportaši, posjetitelji i ljubitelji ekstremnih sportova i urbane kulture. Tijekom 25 godina postojanja, Pannonian Challenge pred osječku je publiku doveo preko 3 000 sportaša koji su do sada osvojili oko 100 tisuća eura nagrada i svojim vratolomijama oduševili više od 350 tisuća gledatelja u skate parku, a sve to bilo je moguće uz veliku pomoć 1 400 volontera koji su i duša ovog ekstremnog festivala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svoj veliki 25. rođendan Pannonian Challenge proslavit će od 24. do 26. svibnja u skate parku na lijevoj obali Drave uz ŠRC Copacabana. Tri dana festivalskog programa držat će gledatelje na rubu sjedala, a sportaše visoko u zraku. Uz, osječkoj publici već dobro poznate, inlinere i skatere koji će parkom žariti i paliti jedan dan, ovogodišnji novitet je da će BMX program trajati čak dva dana. 

Poznata imena BMX sportaša iz raznih država svijeta tijekom ta dva dana dati će svoj maksimum, a trikovi koje će nizati pred gledateljima ove će godine nositi još veću težinu jer je Pannonian Challenge pretposljednji kvalifikacijski BMX event za Olimpijske igre koje će se ovog ljeta održati u Parizu.

Kulminacija svakoga dana bit će glazbeni program tijekom kojeg će brojni DJ-evi i ove godine zabavljati publiku i čiji će zvuci odzvanjati skate parkom nakon natjecanja. 

"Uoči ovog 25. izdanja Pannonian Challengea lijepo je prisjetiti se njegovih početaka, prepreka, ali ponajviše rasta i razvoja kojemu smo zajedno svjedočili. Dugovječnost festivala pokazatelj je mukotrpnog rada svih uključenih, velike podrške volontera, publike, sportaša, medija i vlasti, ali i interesa za ekstremnim sportovima i urbanom kulturom te njihove popularnosti. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da dođu na jubilarni 25. Pannonian Challenge i proslave s nama ovaj veliki PC rođendan", izjavio je Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge.

Trikovi koji zahtijevaju snagu, hrabrost te vašu podršku i ove godine ostaviti će vas bez daha. Ne propustite priliku uživati u ovogodišnjem Pannonian Challengeu od 24. do 26. svibnja!


Izdvojeno

Reci što misliš!