Lifestyle / Ostalo

CVJEĆARNICE I DROGERIJE SPREMNE

Dan žena: Hit su tulipani, a Osječanke danas mogu očekivati i neobične poklone!

Dan žena: Hit su tulipani, a Osječanke danas mogu očekivati i neobične poklone!
SiB.hr

"Svakako očekujem mali znak pažnje i poštivanja, iz jednostavnog razloga što sam žena", rekla nam je jedna Osječanka

Iako će mnogi muškarci reći kako darivaju svoje žene neovisno o datumu u godini, izvjesno je da će danas brojni požuriti u cvjećarnice, drogerije pa čak i u restorane! Također, današnji dan prilika je da se darivaju kćeri, bake, članice obitelji pa i prijateljice. Naravno, sve to zbog današnjeg Dana žena, a za što su se pripremili i oni koji darivaju, ali i oni koji u ponudi imaju neke od ciljanih proizvoda, a najtraženije je, složit ćemo se, cvijeće!

Zahtjevi za dostavu

Osječka tržnica tako je u svom „cvjetnome“ dijelu prepuna ne samo karanfila, već i ruža, tulipana i brojnog drugog cvijeća. Zanimljivo je, kako doznajemo, da se rijetko kupuje dan uoči 8. ožujka pa tako danas očekuju gužvu i to uglavnom muškaraca. S druge strane, ima i onih koji se žele osigurati unaprijed pa su tako u cvjećarnicu „Florista“ stigli već brojni upiti za dostavu cvijeća. I to, neuobičajeno, uglavnom – tulipana!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Znajući da su tulipani ti koji su najtraženiji, ove godine nismo naručivali puno karanfila pa niti toliko ruža. Obično naručuju tri ili pet tulipana koje uklopimo u neobične bukete, primjerice, s eukaliptusom. Mogu vam reći da nam cvijeće za Dan žena traže i stari i mladi, dečki i djevojke, sestre, bake, majke, ma svi", ispričao nam je Slaven Pavlović, vlasnik cvjećarnice „Florista“, dodajući da su tražene i matiole, ranunkule pa i mimoze, unatoč tome što već prolaze. A da bi iznenađenje ženama bilo i veće, brojni se odlučuju za dostavu. Pavlović potvrđuje da je pribilježio brojne.

Inače, iako nemaju dostavu, i trgovački centri opskrbili su se s buketima i to uglavnom ruža u svim bojama! Od prodavačica doznajemo da je izvjesno da će se danas i prodati, a čemu idu u prilog i akcijske cijene. I vjerojatno su u pravu, jer kako smo doznali od pripadnica nježnijeg spola, one uglavnom očekuju cvijeće, a neke će ga dobiti u vrlo neobičnom obliku. Naime, 32-godišnja Iva rekla nam je kako će joj kći u vrtiću napraviti cvijet, a što joj je najljepši poklon! No, ima i onih žena koje između cvijeća i slatkiša biraju potonje.

Od čokolada do ispunjenja želja

"Svakako očekujem mali znak pažnje i poštivanja, iz jednostavnog razloga što sam žena. Kako sam za Valentinovo dobila prekrasan buket crvenih ruža, sad od dragoga očekujem omiljenu mi Lindt čokoladu", iskrena je Osječanka Suzana Bošnjak. Vrlo zanimljiv odgovor na naše pitanje što ima danas u planu, dao nam je mladi djelatnik jedne od benzinskih crpki. Kako nema niti djevojku, ni ženu, danas će darivati svoju majku i za to se priprema unaprijed. Uz obvezno cvijeće, kaže, kupit će joj neku od stvari koju je poželjela tijekom godine, a nije si željela priuštiti. On se pobrinuo, dodaje, da upamti što bi konkretno htjela i time će je iznenaditi!

Dodajmo naposljetku da su se za današnji dan pripremile i drogerije gdje danas očekuju povećanu prodaju parfema i dekorativne kozmetike. Da je namijenjeno za Dan žena znaju uglavnom po upitima za pakiranje. I ovo je, baš kao i sve navedeno dobra ideja za mali znak pažnje onim ženama koje su vam drage. Dakako, uz obvezni zagrljaj koji, znamo to dobro, otapa ženska srca. Svim našim čitateljicama, mladima, onima u najboljim godinama pa i zlatnoj generaciji čestitamo današnji dan! 


Izdvojeno

Reci što misliš!