Lifestyle / Ostalo

Lijepa gesta

Osječanin kojemu su za 50. rođendan oblijepili automobil: ''Isto smo učinili s prijateljevom kućom''

Osječanin kojemu su za 50. rođendan oblijepili automobil: ''Isto smo učinili s prijateljevom kućom''
Čitatelj/SiB.hr

Na posao je jučer morao putovati s kolegom jer zbog folije nije mogao niti otvoriti automobil, no svejedno se ugodno iznenadio ovom nesvakidašnjom gestom

Osječanina Josipa Franjića sreli smo dok je sinoć s prijateljima skidao prozirnu foliju sa svojega automobila kojom su mu ga oblijepili povodom njegova 50. rođendana. Uz to, ostavili su mi bili i prigodnu poruku: "Dobro došao u klub 50+".

Iako bi se moglo pretpostaviti kako je riječ bila o poklonu, Josip nam je objasnio kako su mu prijatelji samo bili ukrasili već postojeće vozilo staro dvije godine budući da je to među njima običaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ekipa kućnih prijatelja pripremila mi je takvo iznenađenje jer to činimo svakome od nas za svaki rođendan. Tako smo, primjerice, prije nekoliko godina prijatelju iz Retfale folijom oblijepili kuću'', opisao nam je Osječanin kroz smijeh.

sretan 50. rođendan Vrhunski poklon! U centru Osijeka automobil upakirali u foliju uz prigodnu poruku

Na pitanje kako se osjećao kada je ujutro izašao iz kuće i zatekao svoje folijom oblijepljeno vozilo, odgovorio je kako je istovremeno bio ljut i sretan. Na posao je jučer morao putovati s kolegom jer zbog folije nije mogao niti otvoriti svoj automobil, no svejedno se ugodno iznenadio tom nesvakidašnjom gestom.

''Prijatelji su se okupili u ponoć i oblijepili mi automobil dok sam bio u kući. Kažu da ih je čak i policija došla pitati što rade i htjela me zvati da izađem. Mislili su da je vozilo ukradeno'', ispričao je Josip.

Budući da je vozilo stajalo ''upakirano'' u foliju tijekom cijelog dana, toj neuobičajenoj, ali lijepoj dosjetki u centru grada divili su se i prolaznici, promatrajući i fotografirajući automobil. Čak se zafrkavao s prijateljima da bi, ako se tako nastavi, mogli završiti i na televiziji.

''Ljudi su reagirali i bilo im je zanimljivo vidjeti takvo nešto'', rekao je.

Osječanin je inače vlasnik stolarskog obrta te suprug, otac dvoje djece i ponosni djed. Iako je jučer proslavio jubilarni rođendan u krugu obitelji i prijatelja, slavlje se nastavlja i tijekom vikenda.

''Pripremaju mi, kažu, još neko iznenađenje, no ne mogu vam reći koje kada ga ne znam ni sam. U svakom slučaju, bit će dobar provod i zezancija'', najavljuje Josip.

Ekipa koja je oblijepila Josipov automobil; FOTO: Josip Franjić/Privatna arhiva

I mi našem legosu još jedanput želimo sve najbolje i proslavu polovine stoljeća života koju će zauvijek pamtiti. Uistinu je lijepo vidjeti kako na području našega grada postoje ovakva prijateljstva koja traju godinama i njeguju se na ovakav način – malim gestama koje život znače.


Izdvojeno

Reci što misliš!