Lifestyle / Ostalo

Do 31. ožujka

Otvorene su prijave za plaćeno stažiranje u renomiranim europskim tvrtkama

Otvorene su prijave za plaćeno stažiranje u renomiranim europskim tvrtkama

Svi će sudionici biti uključeni u aktivnosti učenja kroz rad, uključujući rad na internim projektima i svakodnevnim zadatcima u tvrtki u kojoj stažiraju

Inicijativa EIT Food studentima diplomskih studija i doktorandima omogućava stažiranje u inozemstvu, i to u okviru dvaju komplementarnih programa: RIS Fellowships i RIS Talents. Cilj je obaju programa unaprijediti inovacije, znanja, vještine i razvoj rješenja u prehrambenom sustavu. Stažiranje traje od tri do šest mjeseci, a prijave su otvorene do 31. ožujka.

Program RIS Fellowships namijenjen je studentima diplomskih studija, diplomiranim studentima i poduzetnicima, a omogućuje stažiranje u renomiranim europskim tvrtkama. Sudionici će imati priliku primijeniti znanje stečeno tijekom studija u stvarnim situacijama i razviti vještine rješavanja problema u tvrtkama u kojima stažiraju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stažiranje će im omogućiti stjecanje praktičnog iskustva u prehrambenoj industriji, kao i unaprjeđenje vještina i kompetencija povezanih s određenim radnim mjestom. Svi će sudionici biti uključeni u aktivnosti učenja kroz rad, uključujući rad na internim projektima i svakodnevnim zadatcima u tvrtki u kojoj stažiraju. Prijavite se na poveznici.

Program RIS Talents namijenjen je doktorandima i mladim poslijedoktorandima. Sudionici će učiti na aktivnostima istraživanja i razvoja, a potaknut će ih se i na sudjelovanje u industrijskoj suradnji ili poduzetništvu. Imat će priliku razviti vještine kritičkog mišljenja sudjelovanjem u inovacijskim projektima, projektima istraživanja i razvoja koje provode organizacije u kojima stažiraju ili projektima financiranih u sklopu programa Obzor Europa. Prijavite se na poveznici.

Prednosti su sudjelovanja precizno spajanje kandidata s tvrtkama koje omogućuju stažiranje u područjima njihova interesa, stjecanje praktičnog iskustva u rješavanju stvarnih problema s kojima se suočavaju tvrtke u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, razvoj vještina poput kreativnog rješavanja problema i kritičkog mišljenja, mjesečna financijska potpora u bruto iznosu od 1500 (Fellowships) do 2000 eura (Talents), učenje od istaknutih stručnjaka u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, upoznavanje s različitim metodama rada i novim perspektivama, unaprjeđenje životopisa, stjecanje novih kontakata i otkrivanje novih mogućnosti razvoja karijere te stjecanje iskustva stanovanja u drugoj državi i upoznavanje s drugim kulturama.

Uvjeti su prihvatljivosti prijavitelja područje interesa u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, proaktivan stav i strast prema studentskim aktivnostima, analitičke vještine, otvorenost, usmjerenost ka rezultatima i spremnost na timski rad, tečno poznavanje engleskog jezika te dostupnost od najmanje tri mjeseca u razdoblju od lipnja do prosinca 2023. godine.

Postupak je prijave sljedeći:

  • ispunite prijavni obrazac za RIS Fellowship ili RIS Talents i učitajte videozapis u kojem ćete se predstaviti u jednoj minuti,
  • sudjelujte u online radionici (samo RIS Fellowships), pri čemu će odabrani kandidati biti pozvani na sudjelovanje u radionici na kojoj će u skupinama rješavati studije slučajeva (u svibnju 2023. godine),
  • prisustvujte online intervjuima, pri čemu će samo odabrani kandidati biti pozvani na razgovore s tvrtkama koje nude stažiranje, a konačan popis odabranih kandidata bit će objavljen na web mjestu projekta u lipnju 2023. godine te
  • uživajte u stažiranju! (lipanj – prosinac 2023. godine)

Izdvojeno

Reci što misliš!