Lifestyle / Ostalo

izjednačeni bodovi

Baranjski Zagorac slavio u slavonskom tjednu Večere za 5

Baranjski Zagorac slavio u slavonskom tjednu Večere za 5

Ivan je pobjednik slavonsko-baranjskog tjedna: 'Ni u peti mi nije bilo, nisam se nadao!'

Slavonsko-baranjski tjedan obilježio je kao pobjednik Ivan Leljak! O pobjedniku su odlučile Kristina, Anica i Bojana. "Ni u peti mi nije bilo, nisam se nadao! Pored četiri žene nisam se nadao da će moja večera osvojiti prvo mjesto", komentirao je Ivan svoju pobjedu. "Nagradu ću staviti kćeri u kasicu", zaključio je simpatični računalni tehničar na kraju veselog tjedna koji je završio kod Anice.

Umirovljenica i nekadašnja ugostiteljica Anica Zoraja zatvorila je slavonsko-baranjski tjedan 'Večere za 5 na selu'. U svom domu u Višnjevcu ugostila je poduzetnicu Mirjam Koški, računalnog tehničara Ivana Leljaka, farmaceutsku tehničarku Kristinu Vargu te umjetnicu Bojanu Modalek. U kulinarski show prijavila se zbog druženja i zabave, a svoj spektakl za nepce odlučila je spraviti od namirnica kao što su kesteni, vrhnje, teletina, gljive, krumpir, kruška i štapići vanilije. Za svoju večeru Anica je osvojila 36 bodova, a kandidatima su se posebno svidjeli desert i njezino iznenađenje!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Anica je pripravu svoje večere započela desertom 'Bijelo, crno, fino'. Kristina je pretpostavila da se radi o kruškama u vinu koje će domaćica kombinirati s vanilijom. "Moglo bi biti jako fino", ispričala je Kristina. Mirjam je otkrila, pak, da ne voli kruške, no dodala je da će probati. "Mislim da će biti fina večera", ocijenio je Ivan. Tijekom priprave deserta Anica je otkrila da se nada da će se ekipi svidjeti desert. Nakon deserta kojeg je Anica stavila na hlađenje, nastavila je svoj rad na večeri pripravom predjela 'Kraljica šume'. "Predjelo gljive garant, uvjerena sam", jasna je bila Mirjam. Ivan je pretpostavio da će se raditi kombinacija gljiva i kestena. Radilo se zapravo o juhi od kestena. Kristina je odmah najavila da joj se neće sviđati predjelo na bazi kestena. Krenula je ekipa potom i na glavno jelo - 'Šumu, travu i sreću'. "Opet šuma", poručila je Mirjam. "Opet trava", dodala je Kristina. Bojana i Ivan također su primijetili ponavljanje šume. "Nama će kod Anice danas biti jako veselo", zaključila je Bojana. U 'Šumi, travi i sreći' našle su se gljive, meso, krumpir.

Nakon priprave večere, Anica se prihvatila dekoracije stola, a ekipa je kombijem krenula prema Višnjevcu. "Mislim da Anica uopće nije nervozna, već da jedva čeka", poručila je Bojana tijekom vožnje.  "Visoko je postavila letvicu nama svima mlađima i neiskusnijima", dodala je Mirjam. Kristina je najavila da očekuje pravi spektakl. "Zanima me iznenađenje", dodala je farmaceutska tehničarka. Najavili su tijekom vožnje i da će se družiti i nakon 'Večere za 5 na selu'. Nakon razgovora, uz bećarac je ekipa stigla kod Anice. Anica je ekipu dočekala aperitivima, ali i dvjema djevojkama u prekrasnim narodnim nošnjama. Ponudila je kandidatima svoj liker od gloga te domaću šljivovicu. "Bila je pod tremom što nisam očekivala, no sveukupni dojam mi je bio dobar", zaključila je Mirjam. "Glog je taman kako treba biti, malo slatkast, a ljutkast, bilo je baš fino", komentirala je Bojana aperitiv.

Aperitiv je lijepo prošao, a Anica je bila zadovoljna. Nakon toga, poslužila im je juhu od kestena. Stigla je 'Kraljica šume'. "Izgled predjela je bio lijep, lijepo se uklopilo vrhnje u smeđu boju", komentirala je Kristina. Domaći kesten pomalo je zbunio ekipu jer su mislili da u predjelu ima i gljiva. Tijekom blagovanja, kandidatima je Anica otkrila da je jedva dočekala da joj ekipa dođe. "Predjelo mi nije odgovaralo, kesten ne mogu zamisliti u juhici", ispričala je Kristina kojoj se kesten nije svidio u tom jelu.

Glavno jelo - 'Šuma, trava i sreća' iduće je stiglo na stol. "Izgled glavnog jela mi je bio na oko lijep, ali kad sam vidjela krvavi komad mesa potonule su sve moje nade", ispričala je Mirjam. "Ja bi radije da nisu bile gljive kao prilog, i u pizzi ih maknem", svoj je komentar podijelila Kristina. Anici je teško palo što Mirjam nije jela meso, baš kao ni Kristina. "Meso se ne smije osušiti. Meni je bilo odlično", komentirao je Ivan. "Možda smo Ivan i ja dobili malo zapečenije komade, nije mi bilo toliko crveno koliko su svi pričali", složila se Bojana.

Desert 'Bijelo, crno, fino' stigao je da popravi dojam od crvenog mesa. "Baš je lijepo dekorirano, dušu bih griješila kad bi rekla drugačije", otkrila je Kristina o izgledu deserta. "Meni je ovo jako fino", komentirao je Ivan desert. "Najviše mi je odgovarao na parfe, vukao mi je na sladoled iz djetinjstva, kombinacija kruške u crnom vinu, bilo je bogato", dodao je. Mirjam je, pak, komentirala da je desert zvijezda večeri. "Jako mi se svidio desert, osjetilo se kiselo slatko, a to je jako fino išlo", pohvalila je desert i Kristina.

Nakon toga, Anica je podijelila protukandidatima poklone, a nakon toga su im zasvirali tamburaši. "Prezadovoljna sam iznenađenjem", komentirala je iznenađenje Kristina. Ivan je dodao da je Anica nadmašila sve svojim iznenađenjem. "Večera je bila lijepo iskustvo iako se nisam previše najela. Desert je bio za prste polizati, a iznenađenje sjajno", zaključila je Kristina.

Na red je stiglo potom i proglašenje pobjednika. Budući da su Kristina, Bojana i Anica dijelile treće mjesto, morale su o pobjedniku odlučiti između Mirjam i Ivana. Javno su glasale pa je tako Kristina dala glas Mirjam, dok su Bojana i Anica odlučile o pobjedniku - Ivanu!


Izdvojeno

Reci što misliš!