Lifestyle / Moda

Second hand kupovina sve popularnija

Second hand kupovina sve popularnija

Mnogima u današnje vrijeme mjesečni dohodak, ako ga uopće i imaju, ode na plaćanje režija, kredita i hrane. Za odjeću i obuću teško da nešto i ostane. Lako je nama odraslima. Kupljeno nosimo po nekoliko godina, no s djecom puno je to teže. Rastu, kako se to kaže, kao gljive poslije kiše.

Riješenje za to može biti rabljena odjeća i obuća. Ako niste poput prosječnih Hrvata – puni predrasuda.

Gotovo svaki dan Katica je za računalom. Na održavanju je trudnoće pa ima slobodnoga vremena – kad je četverogodišnja Jonna u vrtiću, a dvogodišnji Ante na spavanju. Prodaje i kupuje – novu ali i rabljenu odjeću i obuću preko interneta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Moje iskustvo je do sada sve pozitivno i ja sam zadovoljna sa rabljenom robicom. Uvijek kupiš što ti se sviđa nešto novo, ali volim neke stvari rabljene – kaže Katica Dobrić-Mikulandra.

Svoja prva iskustva s rabljenom robom imala je Katica i prije nego je rodila dvoje djece.

Ja sam jedno vrijeme živjela u Americi i to je čisto normalna pojava u Americi. Tamo sam kupovala robu za sebe – dodaje ona.

A onda je nastavila djeci. Umjesto jedne haljinice za Jonnu, može kupiti dvije, pa možda i tri, preko internetske prodaje ili na sajmovima rabljene robe koji se sve češće održavaju i kod nas. Prodajom i kupnjom rabljenih stvari Katica kaže, stekla je i mnoge nove prijatelje.

Među njima i Kristinu Trepšić koja je nakon višegodišnje kupovine i prodaje preko interneta odlučila otvoriti i trgovinu rabljenom dječjom robom i opremom.

Ima dosta robice, pogotovo ove manje što djeca jako kratko obuku – jednom, dvaput i prerastu i to je gotovo nenošeno tako da ni ona nije secondhand nego je skoro kao nova – kaže Kristina.

Skoro kao nova, ona manja, nošena jednom ili dva puta, a cijena upola manja pa čak i više. Treba samo kod većine razbiti barijere u glavama.

Naš mentalitet se treba definitivno promjeniti i ljudi postati razumniji – zaključuje Katica.

A kad razum prevlada, otvorit će se i oči pa neće ispasti da rabljenu robu kupuju oni koji nemaju novaca, nego i oni koji shvate da se za jednom ili dva puta nošenu stvar, a koju djeca prerastu za nekoliko mjeseci, ne treba potrošiti duplo više novca. Posebno kada je djeci potpuno svejedno. Jer njihov osmjeh na licu dar je koji dobijemo za sasvim drugačije stvari.

{youtube}KRfVAaMcH3U{/youtube}

Tekst i video: STV

  


Izdvojeno

Reci što misliš!