Lifestyle / Koncerti

predstavio veneru

Nakon Zagreba, Željko Joksimović stiže u Osijek

Nakon Zagreba, Željko Joksimović stiže u Osijek
Jurica Cvitanić

Nakon što je u subotu raspametio prepunu zagrebačku Arenu predstavivši premijerno i novu pjesmu Venera, Željko Joksimović najavio je novi spektakl - u subotu, 3. veljače 2024. dolazi u Gradski vrt u Osijeku

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji. Njegova prva pjesma „Pesma Sirena" objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput  „7 godina", „Varnice“ „Nisam te zbog lepote voleo“, „Nije ljubav stvar“, „Leđa o leđa“, „Milimetar“, „Drska ženo plava“ i mnoge druge.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je „Supermena“, s Tonijem Cetinskim „Zabludu“, s Harisom Džinovićem „Šta će meni više od toga”, a njegove pjesme „Nesanica” (izvođač Toše Proeski), „Miljacka” (izvođač Halid Bešlić) i „Lejla“ (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima. U suradnji sa pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu „Ponoć“ za film „Toma", posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću.Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom "Lane moje", s kojom je zauzeo drugo mjesto. Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove pjesme su ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata,  smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma.

U zagrebu izveo pjesmu Venera, napunio i zadarsku Arenu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, Željku Joksimoviću nastup u Zagrebu nije bio prvi ove godine u Hrvatskoj. U rujnu je napunio Arenu u  Varaždinu, a prije tjedan dana u Zadru. Zagrebačku publiku ove je subote iznenadio i premijerno otpjevao pjesmu Venera s albuma koji uskoro izlazi, za koju je tekst napisala Aleksandra MIlutinović.

Nakon uvodne pjesme “Ljubavi” koju je otpjevao, Željko se obratio publici. “Hvala vam na ljubavi koju pružate svih ovih dvadeset i više godina. Uvijek govorim da nije tajna da se volimo javno. Neka ovo postane tradicija svake godine da se viđamo ovdje. Hvala Zagreb.” rekao je Joksimović zaradivši ovacije publike.

Uslijedile su balade Nije do mene, Nisam te zbog lepote voleo, Supermen…Koncert se brzo transformirao u pravu glazbenu euforiju kad su se arenom zaorile pjesme MIlimetar, Ponelo me, Drska ženo plava, a vrhunac večeri uslijedio je na prve taktove pjesme Ponoć koju je Željko otpjevao u latino aranžmanu. Koncert Željka Joksimovića u Zagrebu definitivno će ostati urezan u sjećanju svih prisutnih kao jedno od najboljih glazbenih iskustava godine.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u Osijeku u prodaji su u sustavu Eventima.


Izdvojeno

Reci što misliš!