Kultura / Ostalo-Kultura

Jučer u kinu Urania

Osječani proglasili ''Sedmo nebo'' pravim bombonom od filma

Osječani proglasili ''Sedmo nebo'' pravim bombonom od filma
PR

Premijeri su prisustvovali redateljica i scenaristica Jasna Nanut, producent i koscenarist Hrvoje Osvadić te glavni glumac Krešimir Mikić koji su obojica rodom Osječani

Jučer je u punom kinu Urania održana osječka premijera komedije ''Sedmo nebo'', dugometražnog prvijenca Jasne Nanut, komedije koja otkriva smiješnu stranu krize srednjih godina. Premijeri su prisustvovali redateljica i scenaristica Jasna Nanut, producent i koscenarist Hrvoje Osvadić te glavni glumac Krešimir Mikić koji su obojica rodom Osječani, kao i glumci Iva Mihalić, Nikša Butijer, te još dvije Osječanke, također članice ekipe, glumica Mia Anočić Valentić i majstorica maske Ivana Pralija.

Nakon projekcije članovi ekipe su u razgovoru s publikom otkrili više o nastajanju ove komedije koja već sad izaziva ogroman interes.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jako nam je drago da vam se svidio film, da vas je nasmijao. Mi smo 'Sedmo nebo' radili za vas, i vaši su pozitivni dojmovi nama najveća nagrada", komentirala je redateljica Jasna Nanut.

Jasnu je posebno oduševio komentar Davora Špišića, uglednog osječkog dramatičara, novinara i kritičara koji je u filmu prepoznao "taj prekrasan cinizam s ljubavlju po kojem pamtimo Billyja Wildera", autora legendarnih hollywoodskih komedija ''Neki to vole vruće'' i ''Apartman''.

"Mislim da bi Wilder itekako bio ponosan na ovaj film", rekao je Špišić.

Mia Anočić Valentić proglasila je pak film pravim bombonom.

''Sedmo nebo'' prati Ninu Radmana, čovjeka s previše žena i premalo vremena koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi da, osim nje, voli još jednu ženu, plesačicu Tamaru, Nino traži pomoć svojega prijatelja čiji ga klasični muški recepti za rješavanje problema vode u još veći kaos. U strahu od žene i vlastite sjene, njegova paranoja sve više raste, a on se pretvara u tempiranu bombu. Hoće li trijumfirati ili krahirati, otkriva ova komedija neočekivanih obrata, u kojoj je samo jedna stvar veća od Ninovih problema – njegov tlak.

Glavne uloge u filmu igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković Oreški i Iva Mihalić, dok u zapaženim sporednim ulogama nastupaju Nikša Butijer, Dejan Aćimović i Petar Ćiritović.

U nizu sporednih uloga pojavljuju se Urša Raukar, Mario Petreković, Iva Visković Križan, Adrian Pezdirc, Jerko Marčić, Klara Mucci, Karlo Mrkša, Priska Ugrina, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Nataša Kopeč, Robert Ugrina, Tit Medvešek, Toma Medvešek, Ivana Krizmanić, Lukrecija Tudor, Janko Popović Volarić, Lucija Barišić i mnogi drugi.

Ostatak filmske ekipe predvode direktor fotografije Tomislav Sutlar, montažer Tomislav Stojanović, scenograf Denis Rubinić, skladatelji Nenad Kovačić i Mak Murtić, dizajner zvuka Martin Semenčić, majstorica maske Ivana Pralija te modna dizajnerica Ivana Omazić koja je stilizirala glavne likove.

Film se prikazuje u kinima od 9. studenoga.

Sve informacije, raspored projekcija i premijera o filmu ''Sedmo nebo'' bit će ažurirane i dostupne na društvenim mrežama filma.


Izdvojeno

Reci što misliš!