Kultura / Ostalo-Kultura

Treća zaredom u Osijeku

60. Glazbena tribina okupila brojne domaće i inozemne izvođače na tri osječke lokacije

60. Glazbena tribina okupila brojne domaće i inozemne izvođače na tri osječke lokacije
osijek.hr

Ovogodišnja Glazbena tribina održala se treći put zaredom u Osijeku i tijekom trodnevnog programa na tri različite lokacije ugostila niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne glazbene scene

U petak navečer u HNK Osijek svečano je otvorena 60. Glazbena tribina, manifestacija koja je posvećena hrvatskoj autorskoj glazbi i koja je bila otvorena za sve zainteresirane.

Na svečanosti otvorenja, u ime Grada Osijeka, prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković. Ona je istaknula da ovaj značajan događaj, osim što promovira hrvatske skladatelje, također ističe Osijek kao grad kulture s iznimno gostoljubivim domaćinima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnja Glazbena tribina održala se treći put zaredom u Osijeku i tijekom trodnevnog programa na tri različite lokacije ugostila niz atraktivnih izvođača s domaće i međunarodne glazbene scene.

Umjetnički voditelj Tibor Szirovicza pripremio je bogat i raznolik program za ovu svečanu 60. godišnjicu. Na pozornici izmjenjivala su se brojna imena hrvatske autorske glazbene scene, uključujući Stjepana Šuleka, Borisa Papandopula, Mila Cipru, Igora Kuljerića, Stanka Horvata, Frane Paraća, Marka Ruždjaka, Mladena Tarbuka, Berislava Šipuša, Ive Josipovića i mnoge druge.

Ova manifestacija pružila je priliku publici u Osijeku i širem području da se susretne s iznimnim izvođačima ovogodišnje Tribine.

Među impresivnim izvođačima koji su nastupili na ovogodišnjoj manifestaciji nalazimo i velikane poput Vladimira Krpana vezanog uz hrvatski pijanizam hrvatskog pijanizma i uglednu pijanisticu Katarinu Krpan. Događaju prisustvovali su i briljantni Cantus Ansambl te Matija Dedić Trio, ali i mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić, mlada orguljašica Tea Kulaš te multiinstrumentalist Ratko Vojtek. Također, nastupili su Zagrebački puhački ansambl te Ansambl za suvremenu glazbu Quasars iz Slovačke. U povodu 60. obljetnice ove manifestacije, autorice Dina Puhovski i Petra Pavić pripremile su dokumentarni film.

Svi programi održavali su se na tri različite lokacije: Konkatedrali svetog Petra i Pavla, Kulturnom centru te Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gdje je i službeno otvorena 60. Glazbena tribina.


Izdvojeno

Reci što misliš!