Kultura / Ostalo-Kultura

''U srcu te nosim''

Održana 7. Međunarodna smotra klapa u Đakovu, orili se zvuci pjesme na Strossmayerovom trgu

Održana 7. Međunarodna smotra klapa u Đakovu, orili se zvuci pjesme na Strossmayerovom trgu
PR

Ovo je uistinu hvalevrijedan događaj i od velike važnosti za promidžbu ne samo klapskog pjevanja, nego i za očuvanje kulturne baštine tradicijskog pjevanja

U subotu, 9. rujna održana je 7. Međunarodna smotra klapa u Đakovu.

Ženska klapa Certissa može se pohvaliti vrhunskom organizacijom ove smotre, što dokazuje vrlo veliki odaziv publike koja je ove godine bila iz svih krajeva Lijepe naše. Ni same Certisse nisu očekivale ovako veliki odaziv publike i prepun trg J. J. Strossmayera u Đakovu. Poseban ugođaj i atmosfera bila je od samog početka otvaranja smotre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Strossmayerovom trgu ispred najljepše katedrale odjekivali su prelijepi zvuci klapske pjesme. Smotru su otvorile Certisse, zatim MJK šuferini, Srinjine, ŽK Sozal s Raba, MK Bratovština, Gorica Sovići (BiH) i MJK Prvi Komin Snježanin Zagreb. Sve izvedbe bile su posebne i jedinstvene, a na kraju smotre sve klape i publika zapjevali su pjesmu ''Slavonijo, najljepša zemlja si ti''.

Drugi dan, odnosno u nedjelju, 10. rujna klape su uveličale slavlje pjevanjem na svečanoj svetoj misi u 11 sati. Ovo je uistinu hvalevrijedan događaj i od velike važnosti za promidžbu ne samo klapskog pjevanja, nego i za očuvanje kulturne baštine tradicijskog pjevanja.

Ženska klapa Certissa zahvaljuje se gradu Đakovu koji je prepoznao važnost ove manifestacije ne samo u kulturnom pogledu, nego i u turističkom. Velike zahvale idu i Osječko-baranjskoj županiji te svim sponzorima i donatorima, a najveća zahvala ide svima onima koji podupiru i prate rad Ženske klape Certissa.


Izdvojeno

Reci što misliš!