Kultura / Ostalo-Kultura

U HNK Osijek

Goranu Gatalici priznanje „Krunoslav Sukić” za Knjigu godine 2021./2022.

Goranu Gatalici priznanje „Krunoslav Sukić” za Knjigu godine 2021./2022.
Davor Javorovic/PIXSELL

Književnik Goran Gatalica dobitnik je priznanja “Krunoslav Sukić” za Knjigu godine 2021./2022. osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava za višejezičnu knjigu haiku poezije "Noćni jasmin/Night Jasmine"

Zahvala i proslava ovogodišnjih laureata nagrada ”Krunoslav Sukić” za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava održala se u svečanom foajeu HNK u Osijeku, 8. prosinca u 12 sati. Književnik Goran Gatalica dobitnik je priznanja “Krunoslav Sukić” za Knjigu godine 2021./2022. osječkog Centra za mir, nenasilje i ljudska prava za višejezičnu knjigu haiku poezije "Noćni jasmin/Night Jasmine" (Stajer-Graf, 2022.).

Na zbirci su surađivali muškarci i žene iz različitih krajeva svijeta i kultura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostali su ovogodišnji dobitnici i dobitnice:

Đordana Barbarić i Mate Uzinić (nagrada); nositeljice inicijative Pravo svakog djeteta na besplatan školski obrok (priznanje), Mirela Čavajda i Vanja Jurić (priznanje), Semih Huseyin Adigüze (priznanje); Ivo Goldstein (priznanje Knjiga godine), Goran Gatalica (priznanje Knjiga godine); Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje (priznanje Mirotvorna škola) i Prva riječka hrvatska gimnazija (priznanje Mirotvorna škola).

Izvršna direktorica Centra za mir Natalija Havelka rekla je kako je to 14. dodjela nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava utemeljena 2009. godine, a nazvana je po jednom od osnivača tog centra Krunoslavu Sukiću.

Dodala je kako je za nagradu stiglo 35 nominacija, pojedinaca i organizacija aktivnih u izgradnji boljega i pravednijeg društva, od kojih je devet nagrađeno.

"Centru za mir ova je nagrada od velikog značaja, podsjeća nas zbog čega smo osnovani i zašto radimo na izgradnji mira te služi kao putokaz, a ova godina je posebna jer obilježavamo 30. godina djelovanja", istaknula je Havelka.


Izdvojeno

Reci što misliš!