Kultura / Ostalo-Kultura

tri velika uspjeha

Mlada glazbenica iz Osijeka svoju violinu zove Beba, a na međunarodnoj sceni ostvaruje sjajne rezultate

Mlada glazbenica iz Osijeka svoju violinu zove Beba, a na međunarodnoj sceni ostvaruje sjajne rezultate
Kristijan Cimer

Već je ostvarila zapažene rezultate na međunarodnoj sceni

Mlada devetogodišnja violinistica Jana Micevski učenica je drugog razreda Osnovne Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku u klasi prof. T. Huhn, a krajem 2020. godine sudjelovala je na tri međunarodna natjecanja.

Tako je krajem studenog na ZMP Polyhymnia Skopje osvojila I. nagradu i to s 100 maksimalnih bodova od svih članova žirija. Nedugo nakon toga na IMMC (International Moscov Music Competition) Međunarodnom natjecanju u Moskvi u velikoj konkurenciji  osvaja I. nagradu u svojoj kategoriji do 10 godina.

Nekoliko dana kasnije na Persatuan Chopin Malaysia, na velikom i poznatom Chopenovom natjecanju svjetskog ranga,  gdje je bilo više od 500 sudionika od 36 države i 5 kontinenata, i gdje su kategorije bile podijeljene na osnovnu školu, srednju i stariju kategoriju osvojila je  III. nagradu pto je uistinu velik uspjeh za tako mladu glazbenicu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Jana je na tom natjecanju bila i jedina kandidatkinja iz Hrvatske. Ponosni smo na njezine uspjehe za koje se nadamo da će ih i dalje nastaviti. Svoju violinu zove Beba i grli je svaki dan svirajući s ljubavi", rekli su nam njezini ponosni roditelji.


 


Izdvojeno

Reci što misliš!