Kultura / Koncerti - kultura

Tražila se stolica više

KUD Josipovac održao je 4. Godišnji koncert

KUD Josipovac održao je 4. Godišnji koncert
PR

Gosti bili su s područja Osječko-baranjske županije, Tamburaška škola Marković Mece sviranjem ''Dva čardaša'', Dramska sekcija KUD-a ''Tamburica'' Velimirovac s igrokazom naziva ''Babe idu na more'' i HKUD ''Koškani 1978'' Koška s bunjevačkim plesovima, dok su na završetku svi zajedno publici otpjevali pjesmu ''Vesela je Šokadija''

U subotu, 25. studenoga u velikoj dvorani Hrvatskog doma Josipovac tražila se stolica više, okupila se brojna publika i stotinjak folkloraša u narodnim nošnjama na 4. Godišnjem koncertu u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Josipovac.

Domaćin predstavio se u punom sastavu, a bila je to Mlađa dječja sekcija s dječjim igrama ''Oj, ptičice lastavčice'' i ''Ja sam momak siromak'', Starija dječja sekcija pjesmom ''Sve poštivam, svoje uživam'' koju je zapjevala i publika, a među njima bio je i izvođač ove pjesme, napoznatiji Josipovčanin Stjepan Jeršek Štef u društvu supruge Gordane, Mješovita pjevačka sekcija pjesmama ''Tri livade'', ''Alaj pjevam i pjevati znadem'', ''Moja žena popila'' i ''Lipo ti je rano uraniti'', Škola tambure sviranjem Djevojačkog kola i Odrasla folklorna sekcija sa slavonskim koreografijama ''Ajmo cure, ajmo se okretat'' i ''Ajde diko, ajde lane moje''. Izložene su bile i rukotvorine Kreativne sekcije za koju je dug niz godina zaslužna Sanela Vakoš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gosti bili su s područja Osječko-baranjske županije, Tamburaška škola Marković Mece sviranjem ''Dva čardaša'', Dramska sekcija KUD-a ''Tamburica'' Velimirovac s igrokazom naziva ''Babe idu na more'' i HKUD ''Koškani 1978'' Koška s bunjevačkim plesovima, dok su na završetku svi zajedno publici otpjevali pjesmu ''Vesela je Šokadija''.

Konferansu vodila je Ana Šašvari, dok je okupljene pozdravio predsjednik KUD-a Josipovac Ivica Glogač. Koncert otvorio je predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević koji je pohvalio KUD na izvrsnoj suradnji s mjesnom samoupravom te mu je uručena zahvalnica.

Zahvalnicu primio je vlč. Mario Žigman, župnik Župe sv. Luke ev. Josipovac te predstavnicima udruga s područja Josipovca, a bili su to Mirko Sabađija i Marija Sužnjević iz Matice umirovljenika (Podružnica Josipovac), Ivan Martan iz Zavičajnog kluba Zagorec, Marko Roguljić iz Športskog ribolovnog kluba Linjak i Drago Jukić iz Lovačkog društva Jastreb.

Zahvalnice u svojstvu najstarijih redovnih članova dobili su Slavka Jeftić i Antun Alšić koje je publika nagradila snažnim aplauzom, a prigodne poklone dobile su Kata Zatko koja je tu večer proslavila imendan i rođendan te folklorna voditeljica Suzana Smiljan za izniman doprinos u radu. Zahvalilo se tom prigodom i osnivaču Društva Albinu Smiljanu, kao i prvom folklornom voditelju Stjepanu Šišiću te brojnim ostalima.

''Broj članova i sekcija, različite programske aktivnosti i manifestacije, ostvareni projekti i suradnja odličan su pokazatelj očuvanja i promicanja tradicijskih vrijednosti nacionalne kulture te poticanja amaterskog glazbenog i folklornog stvaralaštva. Zahvaljujemo se medijima, gostima, donatorima, volonterima i posjetiteljima Godišnjeg koncerta'', rekao je tajnik KUD-a Josipovac, Marko Perković.


Izdvojeno

Reci što misliš!