Kultura / Kazaliste

Veliki uspjeh

HNK-u u Osijeku pet nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

HNK-u u Osijeku pet nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta
Davor Javorovic/PIXSELL

U svibnju premijerno izvedena ''Vesela udovica'' mogla bi biti ovjenčana i nagradom za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji operete/mjuzikla, ali i za najbolje redateljsko ostvarenje

Najbolja sporedna muška uloga, najbolja kazališna scenografija i kostimografija, najbolja predstava u cjelini u kategoriji operete, najbolje redateljsko rješenje te najbolja muška uloga u istoj kategoriji – nagrade su koje se smiješe Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Prvak Drame HNK u Osijeku, Ivan Ćaćić nominiran je za ulogu Josipa Zeljića u predstavi ''Čaruga'' Ivana Kušana u režiji Borisa Svrtana i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, ali i u Požegi, jer je u istoj kategoriji povjerenstvo za dodjelu nagrada prepoznalo njegovo ostvarenje i za ulogu Filipa Wagnera u predstavi ''Slučaj maturanta Wagnera'' Marijana Matkovića u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji Gradskog kazališta Požega.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kostimograf i scenograf Neven Mihić (mladi Slavonac koji posljednjih godina predaje u Dubaiju) ponovno je osvojio i publiku i struku scenografijom u opereti ''Vesela udovica'' Franza Lehára u režiji Damira Lončara i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.

U svibnju premijerno izvedena ''Vesela udovica'' mogla bi biti ovjenčana i nagradom za najbolju predstavu u cjelini u kategoriji operete/mjuzikla, ali i za najbolje redateljsko ostvarenje u ovoj kategoriji kojom bi se mogao ovjenčati Davor Lončar, Osječanin za zagrebačkom adresom.

Igoru Krišti uloga grofa Danila Danilovića mogla bi se pokazati sretnom, jer je nominiran u kategoriji muške uloge za operetu i mjuzikl.

Ponosan na umjetnike svoga matičnoga kazališta, ali i na suradnike na projektima pod zastavom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku koji su nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta, je i intendant Vladimir Ham.

''Ponosan sam osobno i u ime kazališta i na kolegu Ćaćića u dramskom, ali i na kolegu Krištu u operetnom dijelu. Veseli nas i nominacija 'Vesele udovice' u kategoriji predstave u cjelini jer to i jest jedna blještava, divna cjelina koju je tkalo jako mnogo ljudi. Nadamo se da ćemo od tih pet nominacija osvojiti koji kipić i donijeti ga u Osijek'', zaključuje Ham.


Izdvojeno

Reci što misliš!