Događanja / Ostala

Od početka svibnja do kraja lipnja

Artibus organizira školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle

Artibus organizira školu crtanja i slikanja za djecu i odrasle
PR

Cilj je programa pružiti svoj djeci u Osijeku i okolnim mjestima jednake mogućnosti za sudjelovanje i razvijanje kreativnog potencijala

Artibus i ove godine otvara svoja vrata. Pozivaju se, stoga, svi zainteresirani na sudjelovanje u programu proljeće-ljeto ''Škole crtanja i slikanja Artibus'' pod vodstvom mag. educ. art. Ivone Ćavar.

Uviđajući sve veću potrebu i interes za likovnim izražavanjem kod djece i odraslih, umjetnica je odlučila i ove godine održavati školu crtanja i slikanja. U današnjem vremenu suočeni smo s brojnim izazovima te nam je potrebno sve više odmaka od tehnologije i svakodnevnog stresa. Poticanjem kreativnog stvaralaštva kroz likovne radionice razvijamo nove vještine, socijaliziramo se i stvaramo pozitivnu sliku o sebi i okolini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program traje od početka svibnja do kraja srpnja u kojemu će djeca i odrasli naučiti koji su to osnovni likovni elementi i kako ih primjenjivati na vlastitom radu, ali razvijat će i maštovitost, kreativnost i finu motoriku ruku te socijalne i društvene vještine. Radionice su osmišljene tako da kroz igru i zabavu naučimo kako poboljšati svoje likovne radove, ali i izraziti vlastito mišljenje i kritički stav. Pozivaju se i svi oni koji se žele pripremiti za prijemne ispite za srednje škole i akademiju te pripreme iz povijesti umjetnosti za državnu maturu.

Kroz edukativni program naučit ćemo više o točki i crti kao osnovnim gradivnim elementima u crtežu, spoznati što je to ritam i kako ga postići na vlastitom radu, što je kompozicija i kakva može biti, kako boja utjeće na naše psihološko stanje, što je toplo-hladni kontrast te što je to perspektiva i kakva može biti. Naučit ćemo imena i radove velikih umjetnika te što je to što ih je učinilo toliko poznatima.

Umjetnica je svjesna da ima mnogo zainteresiranih za program, no isto tako zna da roditeljima nije lako voziti djecu na aktivnosti uz sve vlastite obveze, stoga Artibus dolazi k vama. Školu je moguće pohađati u prostorima mjesnih odbora Jug II, Višnjevac, Tenja i Podravlje. Cilj je programa pružiti svoj djeci u Osijeku i okolnim mjestima jednake mogućnosti za sudjelovanje i razvijanje kreativnog potencijala.

Prijave su trenutno u tijeku, a broj je mjesta ograničen, stoga se pozivaju svi zainteresirani na to da se prijave što prije i zauzmu svoje mjesto. Prijaviti se možete na [email protected] ili 0922775348.

Raspored su i mjesta održavanja sljedeći:

Za djecu (6-14 god.):

  • Tenja - srijedom 18-19 h, Hrvatski dom Tenja - Ul. Sv. Ane 1 E
  • Podravlje - četvrtkom 18-19 h, Ul. Princa Eugena Savojskog 38
  • Višnjevac - petkom 18-19 h, mjesni odbor Višnjevac, Ul. J. J. Strossmayera 2
  • Jug II - nedjeljom 16-17 h, mjesni odbor Jug II - Srijemska ulica 124 A

Za odrasle (15+):

  • Jug II - nedjeljom 17-19 h, mjesni odbor Jug II - Srijemska ulica 124 B


Izdvojeno

Reci što misliš!