Događanja / Istaknuta

11. do 17. ožujka

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Bešlićev koncert, Proljetni sajam, utakmica Osijek – Varaždin...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Bešlićev koncert, Proljetni sajam, utakmica Osijek – Varaždin...
PIXSELL

Koncert jednoga od najvećih regionalnih pjevača narodne glazbe, proljetni sajam u Gospodarskom centru i nova nogometna utakmica na Opus Areni neke su od predstojećih manifestacija...

U tjednu pred nama očekuju nas brojne zanimljive manifestacije, među kojima se ističu koncert popularnog regionalnog glazbenog izvođača, ali i nekolicina ostalih brojnih događanja vezanih uz sport, kulturu i tradicionalne proljetne običaje Slavonije i Baranje.

Prije svega, od ponedjeljka do nedjelje u Hrvatskoj traje 23. Tjedan mozga. U Osijeku će se isti upriličiti na Medicinskom fakultetu te će obuhvatiti predavanja otvorena za javnost, radionice u vrtićima i školama i brojne druge sadržaje, uključujući dva stručna skupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako svake, tako i ove godine manifestaciju organiziraju prof. dr. sc. Marija Heffer, predsjednica katedre za medicinsku biologiju i genetiku te SenzOs (Sekcija za neuroznanost Osijek), u suradnji s Odjelom za biologiju. Događanje se održava s ciljem popularizacije neuroznanosti, a glavne su mu ovogodišnje teme okolišni toksini, socijalni mozak te neurogastronomija.

11. do 17. ožujka Ovogodišnji Tjedan mozga na MEFOS-u donosi pregršt predavanja i radionica

U srijedu, četvrtak i petak nastavlja se turneja popularne predstave ''Čitač ljudi'' u režiji Roberta Raponje i izvedbi glumca Gabrijela Perića. Riječ je o duhovitoj i interaktivnoj monodrami koja donosi jednosatno kazališno putovanje u intimu autora te svjedoči o terapijskom učinku umjetničkog izričaja.

Nakon izvedbe 7. ožujka u Požegi, predstava će svjetlo dana ugledati i u gradu na Dravi, i to prva dva dana na Fakultetu primijenjene matematike i informatike, a posljednjega dana na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti.

13., 14. i 15. ožujka Nastavlja se turneja predstave ''Čitač ljudi'' u režiji Roberta Raponje i izvedbi glumca Gabrijela Perića

Vikend će, između ostaloga, započeti tradicionalnom pjevačko-degustacijskom manifestacijom Šokačke grane pod nazivom ''Što su jeli naši stari u korizmi''.

Svoja će jela izložiti KUD Slavonac Forkuševci, HKUD Darda, KUD Seljačka sloga Šljivoševci i Šokačka grana Osijek, dok će na cjelokupnom događanju sudjelovati KUD Slavonac Forkuševci, Kešinački mališani, HKUD Darda, KUD Seljačka sloga Šljivoševci i ŽPS Šokice Šokačka grana.

15. ožujka Šokačka grana poziva na manifestaciju ''Što su jeli naši stari u korizmi''

Istoga će dana u osječkom Gospodarskom centru započeti 30. Proljetni i obrtnički sajam koji će trajati sve do nedjelje.

Manifestacija će biti popraćena širokim izložbenim programom s naglaskom na poljoprivredu, prehranu, obrtništvo, stanovanje, autoindustriju te uređenje okućnica i vrtova.

Proljetni sajam 2023.
15. do 17. ožujka U osječkom Gospodarskom centru održat će se 30. Proljetni i obrtnički sajam

U petak u poslijepodnevnim satima nogometne će snage odmjeriti NK Osijek i NK Varaždin, i to utakmicom na Opus Areni kao dijelom HNL natjecanja.

Podsjetimo, Osijek je igrao protiv Varaždina u dvije utakmice ove sezone. Trenutno je Osijek na četvrtom, a Varaždin na sedmom mjestu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Subotu rezervirajte za koncert jednog od najomiljenijih regionalnih glazbenika, Halida Bešlića koji nakon dugo vremena dolazi u osječki Gradski vrt.

Ulaznice po cijeni od 25 i 50 eura još su uvijek u online prodaji, a mogu se nabaviti i u prostorima u Osijeku, Našicama, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku.

Legendarni Halid Bešlić priredio Osječanima fantastičnu večer
16. OŽUJKA Halid Bešlić u ožujku ponovno dolazi u Osijek

Tjedan završava radionicom izrade keramičkih vaza i tegli za cvijeće koja će se upriličiti u nedjelju u Kući biljkinog oca.

Kroz proces izrade vodit će vas kiparica i dizajnerica keramike Ana Pichler Schmidt čija remek-djela već krase mnoge osječke interijere. Nadolazeće proljeće upravo je idealno vrijeme za nabavku novih biljaka, a k tome još bolje ako ćete ih moći posaditi u teglu izrađenu vlastitim rukama ili pak ubrano cvijeće staviti u keramičku vazu.

17. ožujka U Kući Biljkinog oca održava se radionica keramike

Među ostalim se manifestacijama ističu putopisna predavanja osječkog PD ''Zanatlija'' koja se u prostorijama društva održavaju još ovoga tjedna, 'storytelling' ture Osijekom u srijedu i petak te predstavljanje knjige ''On'' Mateja Lovrića u Slavonskom Brodu u četvrtak.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!