Događanja / Istaknuta

5. do 11. veljače

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Dvije komedije, svirka u čast Balaševiću, poklade u Vardarcu...

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Dvije komedije, svirka u čast Balaševiću, poklade u Vardarcu...
Facebook/PIXSELL

Zanimljive predstave, svirka u čast Balaševiću i povorka samo su neke od manifestacija koje nas očekuju tijekom idućeg tjedna

Veljača, poznatija i kao mjesec ljubavi, nastavlja se brojnim prigodnim manifestacijama u Osijeku i okolici.

Predstojeći će tjedan tako ponuditi nekolicinu zanimljivih predstava, svirku u čast jednom od najvećih regionalnih i, nažalost, pokojnih glazbenih izvođača, tradicionalnu pokladnu manifestaciju u baranjskom selu te mnoga druga događanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Već sutra započinje novi plesni tečaj argentinskog tanga u ŠPU Feniks. Njegova su prva dva ogledna sata besplatna za sve zainteresirane te će se održati sutra i u srijedu u Robnoj kući IPK na Sjenjaku od 19 do 20 sati.

5. i 7. veljače Održava se novi plesni tečaj argentinskog tanga u ŠPU Feniks

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, u utorak Centar za sigurniji internet (J.J. Strossmayera 1/I, Osijek) u svojim prostorima organizira tematske radionice i brojne druge aktivnosti pod geslom ''Gejmaj sigurno – zajedno za bolji internet".

Navedeno događanje istražit će rizike i sigurnosne izazove s kojima se djeca i mladi susreću u gaming okruženju, potičući razgovor o odgovornom i sigurnom korištenju digitalnih tehnologija.

6. veljače Bliži se Dan sigurnijeg interneta: Što donosi program i kako se prijaviti?

U četvrtak u 19 sati u kinu Urania odigrat će se komedija Kazališta Moruzgva pod nazivom ''Ništa im neće bit''.

Popularni glumci Ecija Ojdanić i Frano Mašković humornom će duodramom majstorice kratke proze Tanje Mravak ispričati priču o braku dvoje ljudi čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što im djeca napuste obiteljski dom.

8. veljače U kinu Urania gostuje Kazalište Moruzgva s komedijom ''Ništa im neće bit''

Iste večeri u Dvorani Jug II s početkom u 20 sati upriličit će se druga komedija, ali ovoga puta Kerekesh teatra.

Riječ je o predstavi naziva ''Ljubaf'' u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje oko ničega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se likovi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. U njoj također igraju poznati glumci kao što su Ana BegićHana Hegedušić/Iva Šimić ŠakoronjaGoran Koši te Ljubomir i Jan Kerekeš.

8. veljače U Dvorani Jug II održava se hit komedija ''Ljubaf'' Kerekesh teatra

Vikend će započeti svirkom najvećih hitova legendarnog pjevača Đorđa Balaševića u Caffe baru Hir u petak u 21 sat. Stihovi poput "Ne, ne dolazim, samo prolazim, nismo se videli dugo", ali i brojni drugi obogatit će atmosferu večeri, vjerno prenoseći duh i emocije koje je Balašević utkao u svoje pjesme.

Đorđe Balašević u Osijeku
9. veljače U Caffe baru Hir ponovno će oživjeti Balaševićevi bezvremenski klasici

Subota i nedjelja rezervirane su za tradicionalnu pokladnu manifestaciju ''Kakas-utes'' u Vardarcu. Program će se sastojati od svečane povorke konjskih zaprega koja će se, uz vrisku, ciku i pjesmu, kretati seoskim ulicama, a tijekom koje će mladići (odjeveni u kostime i maske koje predstavljaju pijetla) sići s kola i zaplesati oko žena pred njihovim kućama.

10. i 11. veljače Organizira se tradicionalna pokladna manifestacija ''Kakas-utes'' u Vardarcu

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!