Događanja / Istaknuta

8. veljače

U kinu Urania gostuje Kazalište Moruzgva s komedijom ''Ništa im neće bit''

U kinu Urania gostuje Kazalište Moruzgva s komedijom ''Ništa im neće bit''

Predstava priča o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog

Što se događa u i među ljudima nakon godina tišine? Jesu li vremenom stvorene spone dovoljne da bi održale odnos čiji su temelji dobrano poljuljani?

Ecija Ojdanić i Frano Mašković u humornoj duodrami majstorice kratke proze Tanje Mravak na kazališne daske kina Urania donose neodoljivu kemiju i vješto izvedene komične trenutke iz svakodnevice obiteljskog života – priču o braku dvoje ljudi čiji se odnos nađe na prekretnici nakon što djeca napuste obiteljski dom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četvrtak, 8. veljače s početkom u 19 sati, kino Urania ugošćuje Kazalište Moruzgvu s novom neodoljivom komedijom ''Ništa im neće bit'''.

Tekst za nju napisala je Tanja Mravak, dok ju je režirala i adaptirala Tamara Damjanović.

Predstava priča o praznom gnijezdu, kući iz koje su otišla djeca koja to više nisu, a roditelji se odjednom nalaze sami, jedno pred drugim, prije nego jedno do drugog. Ova drama protkana humorom čiji su se protagonisti našli pred zidom nerazumijevanja koji ih može odvesti ili kraju ili novom početku, zasigurno je teren u čijim će se usponima i padovima mnogi prepoznati. Novonastali nesklad pokušat će u niski smiješnih i tužnih situacija prevladati i dovesti sebe u neki novi supružnički balans.

Nada, supruga i majka i dalje snažno osjeća djecu, intenzivnom brigom prvenstveno. Ponekad ta briga prelazi u paniku, ponekad u patetiku, a najčešće u smiješne pokušaje kontrole. Dragan, suprug i otac, potpuno drugačije doživljava praznu kuću, vidjevši u tome mogućnost konačno se posvetiti sebi, supruzi i svim stvarima i hobijima koje je odlagao. Uviđajući jedno kod drugog drugačiji doživljaj, međusobno se optužuju i suštinski ne razumiju. Čak i kada su fizički zajedno, nisu prisutni u zajedništvu. Suprugova nastojanja da se zbliže i zajednički provode aktivnosti Nada odbija pravdajući se uvijek brigom za djecu. Igra Ecije Ojdanić i Frane Maškovića, koji briljiraju u glavnim ulogama, iznosi na površinu sve emocije i sukobe, ali i nade za novo poglavlje u njihovom životu.

Razotkrivene tajne obiteljskog života donose smijeh i emocije na pozornicu te pred gledatelje stavljaju niz sitnica svakodnevnog obiteljskog života u kojima se svi mogu prepoznati. Jezgra je priče, tipično za Tanjin rukopis, obitelj, kao i niz situacija koje godinama čekaju pod tepihom, da bi se, ponukane (a čim drugim nego) životom, neminovno iznijele na površinu i počistile nastali kaos ili ga jednom zauvijek završile.
Kako se vratiti na ono što je nekoć bilo – ako se to uopće može – ili se samo iznova mogu graditi neka nova poglavlja? I, u konačnici, bi li bio moguć ikakav (novi) početak, kad ne bi bilo ljubavi?

Predstava je namijenjena roditeljima, djeci i svima onima koji su zaglavili u nekoj fazi svoga odnosa. Bez obzira na generacijske razlike, svi će se prepoznati u likovima i situacijama koje ova komedija donosi na pozornicu. Ovo je prilika da se svi zajedno smijemo, osvijestimo i zapitamo kako sačuvati svoje odnose, bez obzira na sve prepreke koje nam život stavlja na put.

Cijena je ulaznica 12 eura te se prodaju na blagajni kina Urania od ponedjeljka do srijede od 12 do 21 sat, četvrtkom i petkom od 16,30 do 21 sat, a vikendom od 10,30 do 12 i od 16,30 do 21 sat.

Za ostale informacije možete kontaktirati Upravu na broj telefona 031 205 501 (od ponedjeljka do petka od devet do 17 sati) te Blagajnu kina na broj telefona 031 205 507 (svakim danom od 16,30 do 21 sat). Također, možete se javiti i inbox porukom na Facebooku ili Instagramu kina Urania.


Izdvojeno

Reci što misliš!