Lifestyle / Ostalo

Hvalevrijednim projektom

Osječki gimnazijalci istražuju kvalitetu života u okolici Osijeka

Osječki gimnazijalci istražuju kvalitetu života u okolici Osijeka
PR

Namjera je, kako kažu iz škole, da učenici usmjere svoje kompetencije iz školskog prostora i obrazovnih uspjeha u područje razvoja aktivnih, zainteresiranih i kompetentnih građana

Učenici I. gimnazije u Osijeku provode projekt ''MJESTA MLADIH reVIZIONARA'' sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u sklopu javnog natječaja za sufinanciranje rada s darovitom djecom. Samoinicijativno su odlučili istražiti kvalitetu života u općinama iz kojih dolaze te svoje rezultate prezentirati zainteresiranim tijelima lokalne vlasti i zainteresiranom lokalnom stanovništvu. Prikupljanje i obrada podataka traju do kraja svibnja.

Kako naglašavaju iz škole, inicirajući ideju projekta učenici demonstriraju usvajanje nastavnog gradiva iz različitih područja na višoj kognitivnoj razini, stoga ih se odlučilo osposobiti i ohrabriti za aktivno djelovanje, osiguravajući im prostor za ostvarenje njihovih interesa primjenom demokratskih principa i prakse uz projektne partnere Ekonomski fakultet u Osijeku i DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Namjera je, kako kažu iz škole, da učenici usmjere svoje kompetencije iz školskog prostora i obrazovnih uspjeha u područje razvoja aktivnih, zainteresiranih i kompetentnih građana.

U prvoj fazi projekta učenici su izradili upitnik namijenjen svim punoljetnim stanovnicima svojih općina – Čepin, Antunovac, Ernestinovo, Petrijevci, Bilje i Strizivojna. Kako bi podržali dijalog između ovog darovitog mladog stanovništva i njihovog okruženja, dajte im podršku ispunjavanjem ankete ukoliko ste stanovnik navedenih područja. Anketa se nalazi na poveznici, a možete ju preuzeti i skeniranjem QR koda na plakatu projekta.


Izdvojeno

Reci što misliš!