Događanja / Istaknuta

7. ožujka

Tvrđa: Sajam antikviteta u znaku Dana žena i turističke ponude Bilja i Kopačkog rita

Tvrđa: Sajam antikviteta u znaku Dana žena i turističke ponude Bilja i Kopačkog rita
Ivica Benić/SiB.hr

U suorganizaciji TZ grada Osijeka i partnera i naredni Sajam antikviteta u Tvrđi 7. ožujka 2020. bit će prepun popratnih turističkih promo-događanja kojima je cilj popularizacija turističke ponude Osijeka i okolice te očuvanje tradicije našeg kraja.

Na prostoru Trga Sv. Trojstva ispred TIC-a TZ Osijek svoju turističku ponudu će predstaviti obližnja Općina Bilje, vrata Parka prirode Kopački rit. Na prigodnim štandovima TZ općine Bilje ponudit će presjek ponude proizvođača domaćih proizvoda poput meda, pekmeza i suhomesnatih proizvoda, a sve će popratiti glazbeni program kulturno umjetničkog društva Folklorni ansambl Bilje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na štandu do Općine Bilje svoju ponudu i najavu otvorenja službenog dijela turističke sezone predstavit će PP Kopački rit. Ova zelena pluća Slavonije i Baranje, najveća srednjoeuropska poplavna šuma s nizom kanala, jezera i močvara smjestila se uz sam kraj toka rijeke Drave tik do Osijeka, te točno na sredini 2900 km dugog toka moćnog Dunava, pa ga s pravom nazivamo Srce Podunavlja. Uz vožnju turističkim brodovima i čamcima, prirodne posebnosti Kopačkog rita među kojima se ističe preko 290 vrsta ptica, turisti mogu obići i biciklima od Osijeka do sela Kopačevo pa i dalje sve do sela Batina na tromeđu Hrvatske, Srbije i Mađarske. Od sredine ožujka 2020. Rit će biti još dostupniji posjetiteljima jer uskoro kreće posebna taxi linija od Osijeka do Prijemnog centra PP Kopački rit u suradnji s tvrtkom Osječki taksi.

Kao i uvijek u vrijeme Sajma antikviteta, i ove subote će od TIC-a TZ Osijek od 11 sati krenuti turistički obilazak Osijeka, besplatan za sve zainteresirane. Tema turističke šetnje gradom bit će prigodna uoči Međunarodnog dana žena. Turističke vodičke Tena Magdić i Svjetlana Rožić povest će vas u priču o poznatim ili nepravedno zaboravljenim Osječankama koje su ostavile važan trag u povijesti grada. Nebitno je jesu li bile dame iz visokog društva ili pučanke, one su naše Essekerke. Žene koje zaslužuju biti nezaboravljene. Njima u čast, krenimo njihovim putovima. Na turi nazvanoj „Legice o Essekerkama“ doznajte koja od njih je dotakla nebo, koja je slagala najljepše rečenice ili pak mazila pravoga tigra, a koju i danas s poštovanjem spominju u dalekom Japanu?

Izdvojeno


Reci što misliš!