Vijesti / Regija

prebrza vožnja

Austrijanac projurio kroz Suhopolje brzinom od 160 km/h

Austrijanac projurio kroz Suhopolje brzinom od 160 km/h
Google Maps

Na toj dionici ceste je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h

Upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom je najčešći uzrok prometnih nesreća, pa je tako u prvoj polovici ove godine na području Policijske uprave virovitičko-podravske svaka četvrta prometna nesreća bila uzrokovana ovim prekršajem.

"Protekle noći, u srijedu oko 00,50 sati je u Suhopolju policijska ophodnja prometne policije, posada presretača, utvrdila brzinu kretanja osobnog automobila registarskih oznaka Austrije od 160 km/h. Na toj dionici ceste je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a nakon zaustavljanja vozila je za prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila veće od 50 km/h u naselju sankcioniran 22-godišnji državljanin Austrije.
Za počinjenje ovog prekršaja ovom mladom vozaču slijedi novčana kazna od 1320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom od najmanje 3 mjeseca", izvještava virovitičko-podravska policija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Brzina je jedan od 4 najveća ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako velikim brzinama u naseljenom mjestu, pa se u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.

Iz policije napominju kako će njihovi službenici i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu.


Izdvojeno

Reci što misliš!